16 Eylül 2014 Salı

SEVGİLİYLE SEVİŞMEK Mİ ? SEVİŞMEK İÇİN SEVGİLİ OLMAK MI ?

Bir erkek ya da kadın bulmak , yani kısaca ' sevgili ' olarak nitelendirebileceğimiz birini hayatımıza almamız artık çok çok kolay ..
Önemli olan hayattan ne beklediğimiz , nasıl bir gelecek çizdiğimiz kendimize ..




Evlilik için yanıp tutuşan ve ' evli olmak ' sıfatını almanın hayatında bir üst bölüme geçebileceğine , level atlayacağına inanan kadınlar tanıyorum ..
Ya da ' evlilik ' tanımlamasının ön yargısına bürünmüş ve evlilikten arkasına bakmadan kaçan genç , hayat dolun kızlar ..

Hal böyle olunca , ilişki formları da bizim beklentilerimize göre şekilleniyor doğal olarak ..
Ya ilk gördüğümüz erkeği ' evlenilecek koca ' olarak etiketliyoruz ve dört elle yapışıyoruz ..
Ya da her gördüğümüz erkeği potansiyel ' sevgili ' olarak algılıyoruz ve gecelik ilişkileri normal karşılamaya başlıyoruz ..

Her ikisine de itirazım yok benim ..
Dilediğimiz gibi yaşar , bu konuda da kimseye söz hakkı tanımayız sonuçta ..
Çünkü ; bahsedilen bizim hayatımızdır .. Başkalarının görüşleri bu konuda teferruttır ..!

Benim yazmak istediğim konu ise bahsettiklerimin dışında ve hayatımızın tam içinde olanlar ..

Bir erkekten etkilediniz ..
Tek gecelik değil de uzun soluklu ve duygusal paylaşımlı bir ilişki beklenti içerisine girdiniz ..
Peki karşınızdaki adamın aynı fikirleri paylaştığını nereden bilebilirsiniz ??
Malum artık büyük bölümün ( kızlar ve erkeklerin ) gecelik eğlenceleri normal karşıladığı , birbirinden bağımsız ve sadece cinsellik içeren etkileşimlerde bulunduğu günümüzde , bir çok erkeğin yaklaşımının da bu yönde olduğu su götürmez bir gerçek ...
İşte bu konuda eğer olacak ise ; bir ilişkinin boyutunun erkek değil , kadın tarafından belirlenebileceği görüşündeyim ..
Eğer kolay kadın olup , ilk görüşmede erkeğe bütün mahremiyetinizi açarsanız ( istisnalar mutlaka vardır ve umarım çoktur ki ucuz ilişkiler sarmasın etrafımızı  ) ortada ' ilişki ' kelimesi telafuz edilse de duygusal bir ilişki başlangıcının bu olmayacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ..

Çünkü bir erkek kovalamak ister , zorlu yollardan geçip kadınını fethetmek , etkilemek ister ..
Kadının asaleti tavırlarında gizlidir ..
Bu yüzden ' kolay  kadın olmamayı ' ilişkinin formunu belirlediğini düşünüyorum ..

Sonrasında tabi ki yaşanmak istenenler yaşanır ve bu konuda sizin dışınızda kimse etik bir sınır çizemez ama ilişki koçlarının sevgiliyle cinsellik yaşamak için biraz sabırlı ve kuralcı olmak gerektiğini konusunda görüş bildirdiklerini de belirtmek isterim..


Ama öyle bir şey oldu ki ; karşımızdaki adam tam da hayallerimizin erkeği ..
Geçirilen sosyal zamanların sonrasında gün yatak odasında bitti , kontrollü ya da kontrolsüz olaylar böyle gelişti ..
Peki şimdi ne olacak ? Bu tek gecelik bir ilişki ya da sadece seks ilişkisi olarak mı devam edecek ??
Tabiki hayır !!
Ama cinsellik yaşadıktan sonraki tutumunuz çok çok önemli bir rol üstlenecek ve ilişkinin akibetini mutlak suretle belirleyici olacaktır..
Görüşmelerinizin temelinde sosyal paylaşımlar olur ve duygusal olarak ta bir uyum ve arkadaşlık elde edebilirseniz tadından yenmeyen bir ilişkiniz olabilir ..
Ya da diğer ihtimalle , erkeğin cinsel uyarım hissettiğinde size ulaştığı ve karşılıklı tatminden ibaret bir ilişki de yaşayabilirsiniz ..
Her iki koşulda da mutlu , huzurlu olmanızı dilerim tabi ki ..
Ne de olsa hiçbir ilişki diğeriyle aynı değildir ..
Sadece cinsellikten ibaret bir paylaşımda bulunmak istemiyorsanız söyleyebileceğim tek şey ; her ne aşamada olursanız olun işleri yavaştan almanız ve cinsel boşluğu değil , duygusal boşluğu doldurabilmeniz ..
Çünkü bir erkeğin yatağına girmek değil ,  kalbine girebilmektir asıl olan ..
Ve bu ; siz gerçekten istiyor ve sevgi duyuyorsanız hayatınıza aldığınız erkeğe ilişkinin seyrini de değiştirebileceğiniz anlamına geliyor ..
Sadece cevap vermeniz gereken tek bir soru var  ;

SEVGİLİYLE SEVİŞMEK Mİ ?? SEVİŞMEK İÇİN SEVGİLİ OLMAK MI ??

Cevabınız hangisi olursa olsun , ne istediğinize duygularınız ile karar verin ve yaptığınız hiçbir şeyden pişmanlık duymayın ..
Çünkü hayatınızda karşınıza çıkabilecek en iyi öğretmen aynaya baktığınızda gördüğünüz yüzdür..


18 yorum:

  1. tek gecelik ilişkilerin insan fıtratına aykırı olduğunu düşünüyorum . sevişmek dediğin şey bence aşkın mideye varıp hazım edilme safhası. Aşırılığı ise mide krampına ve en sonunda böğürme şeklinde gaz çıkarmaya kadar götürür. gazın çıktığı noktada ise aşk viran olmuştur. . Aman sevişen sevişsin bana ne de öyle işin bokunu çıkartıp da buna aşk denilmesine karşıyım sadece..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar ayıp şeylerden bahsetmişsin sen bugün böyle :))) Şaka bir yana ama dediğin gibi günümüz ilişkileri ne acıdır ki tüketim üzerine.Herşey gibi ilişkiyi de tüketiyoruz.Cinsellik tabir-i caizse oyuncak oldu , basite indirgendi.Herşey ki buna cinsellikte dahil ; adabıyla yaşanmalı.Evlilik konusunda da evlenince statü atlayanlar o kadar çok ki ; özellikle kadınlarda.Evlenmeseler bu tipler demek ki bu hayatta hiçbir vasfa sahip olamayacaklarmış.Evli ve çocuklu olunca her türlü sorumluluk sahibi oluyorlar her nasılsa.Biz bekarlarda sorumsuz , ev geçindirme derdi olmayan statü bile atlayamamış zavallılarız.Dur ben bir yatağıma kapanıp ağlayım geleyim ; çok içlendim de şu an :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralı olmayan katılıyorum sana :) Ayrıca bir erkek olarak şunu söyleyebilirim. Ne kadar uzak ve mesafeli olursanız o kadar erkeğin gözünde değerli ve ulaşılmaz olursunuz. Ama bunun dozunu da kaçırmayın :)

      Sil
  3. Güldürdün beni Buralı Olmayan :)) Benim için de ağla olur mu ? :)

    YanıtlaSil
  4. Aynen Kreatifim isteyen istediğiyle , istediğini yapsın ..

    YanıtlaSil
  5. kadın gözlükleriyle mevzuyu çözümleyip, erkekleri analiz etmek / bu konuda bir sonuca ulaşmaya çalışmak pek sağlıklı, pek akılcı gelmiyor bana.. öküzüm ya; ondanda olabilir tabi :S

    YanıtlaSil
  6. Estafullah , hiç öyle olur mu ..
    Aslında bir erkek olarak senin de bu konudaki görüşlerini duymak isterim sevgili Öküz ..

    YanıtlaSil
  7. özetle şunu diyebilirim:
    sevgiliyle sevişmek(kesinlikle en güzeli)... yahut sevişmek için partner olmak(sevişmek için sevgili aranmamak için)..

    özetin özeti: sevişmek için sevgili olunmaz aga! sevmek çok başka bir şey..

    YanıtlaSil
  8. Özetin özetini sevdim sevgili Öküz :)
    Kesinlikle sevmek çok başka bir şey..

    YanıtlaSil
  9. Kadınlar sevdiğiyle sevişmek ister,sevdiği adamın kendine dokunmasını,erkekler için bence durum öyle değil,sevişmek için sevmesine gerek yok..sevişmek onlar için çok basit bir eylem...kadınlar için sevişmek ilişki için başlangıç, erkekler için ise bir son olabiliyor...Kadın nüfusunun erkek nufusuna göre 4 kat daha fazla olduğunu düşünürsek erkekler kişi başına düşen diğer 3 kadının nasıl seviştiğini hep merak edicek,hep arayışlarda olucak,skorlarıyla övünecek....

    YanıtlaSil
  10. Öyle güzel ifade etmişşin ki Mutluluk Halleri'm .. Ekleyecek söz bulamıyorum , sadece katıldığımı bil her kelimene .. Sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  11. Erkekler merhaba deyip, akşama yatağa atlayan kadınlarla asla evlenmezler diye biliyorum. Entel, dantel takılan bir, iki istisna vardır mutlaka da, istisnalar kaideyi bozmaz tersine kuvvetlendirir derdi okuldaki hocamız:)
    Yani kimi feministler kadınlara böyle tek kişilik ilişkileri neredeyse tavsiye ederler özgürlük sanki her gün birinin yatağında gecelemekmiş gibi, bana göre değil kız evladım olsa da asla öyle olmasını istemezdim, dağlara taşlara derdim. Bu toplumun gelenekleri, görenekleri var bir kere, genlerimize işlemiş...ayrıca tek gecelik ilişkinin sonunda ne olacağı da muamma, bir seri katilin kurbanı da olabilir, Sinatra'nın o güzelim şarkısından yapılan espriyle 'strangers in the night, aids in the morning' de olabilir:) aids olmaz da başka hastalık da olur tabii ki..

    Dediğin gibi ortalıkta erkek çok... önemli olan birlikte yaşlanacak, birlikte her zorluğa göğüs gerecek, ondan çocuklar doğurmaya değer bir erkek bulmak..onu bulan evlensin hiç durmasın:) diyorum naçizane:)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. Hımmm..Ezeli ve ebedi bir konu, tartışması sonsuza dek sürer. Erkek arkadaşlara bravo , durumu güzel özetlemişler.

    ''her ne aşamada olursanız olun işleri yavaştan almanız ve cinsel boşluğu değil , duygusal boşluğu doldurabilmeniz ..'' demişsin ya sevgili Gri Lady, ona katılmıyorum. Çünkü fizyolojik olarak 15-25 yaşlar arasında inanılmaz bir hormonal seviye ve istek vardır seks için (genellikle tabi). Bizimki gibi ,değil seks yapmak, seksi konuşmanın bile yasak olduğu ve daha az olan toplumsal baskıdan sebep daha rahat hisseden erkeklerin sürekli bir açlıkla arandığı ülkelerde ( Hatta ''nefes alsın yeter'' kalıbı bu nedenle icat edildi sanırım.) cinsel açlık çoğu zaman duygusal açlık ve aşk arayışı maskesinin altına gizlenir.

    Sevişme arzusu o kadar baskındır ki emin olun rahatça sevişilen bir ülkede olsak evliliklerin yarısı gerçekleşmezdi. Gözünü hormon bürümüş genç bir kızın veya erkeğin yaptığı seçim ne kadar akılcı , mantıklı olabilir?

    Özetle. Sevişin gençler :)

    YanıtlaSil
  14. Bak hemen bi itiraf paylaşayım,, çok okunan bir anne blogunun itiraf köşesinden :

    ''İstanbul’un göbeğinde yetişip köklü bir liseden mezun olduktan sonra internetten tanışıp kaçtığım sinir hastası, Gamsız, pis kocam olacak adamdan? çok rahatsız oluyorum beni bu yola sevk eden ailem utansın her şeyin en büyük sorumlusular çok üzgünüm''

    internetten tanışıyor ve kaçıyor !! Neden duygusal açlık mi sizce? tamamen hormon istilasında bu çocuk. korkarım karşısındaki de öyle.

    YanıtlaSil
  15. "İlk buluşmada sevişen kadın, basit kadındır." algısı beni gıcık ediyor ama maalesef toplumun algısı böyle ve benim gıcık olmam ya da bunun yanlış bir yargı olması mevcut algıyı değiştirmiyor. Tek gecelikse de tek gecelik ilişki olur yani n'apalım? Ona verilen değeri ve birlikte olduğu kadının değerini anlamayacaksa adam zaten yer işgal etmesin boşuna o kadının hayatında! Gelene hay hay, gidene bye bye! Sıradaki!

    YanıtlaSil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...