18 Aralık 2015 Cuma

Şimdi !

Kapalı tut gözlerini ...

Sen yerde yatan ve ölmemiş bir  savaşçısın .

Canın yanıyor değil mi ?

Evet bu normal .


Ama senin dayandığın acıyı hissedenlerin hepsi şuanda ölüler.

Sen evet  !

Ölmedin , nefes alıyorsun ...

Şimdi seçimini yap , hemen !

Gözlerini kapalı tutmaya devam edip ölmeyi mi seçeceksin ?

Yoksa  yerden kalkıp 

Hikayeni bir başyapıta mı dönüştüreceksin ?

Hala nefes alabiliyorken asıl olmak istediğinize dönüşmemek için tek engel var ,

O da gözleriniz kapalı nefes almaya devam etmeniz. 

Hadi  , Şimdi Uyanın !



17 Aralık 2015 Perşembe

Zihin Haritası

Zihin haritası , zihnimizdekileri ana konu merkeze yerleştirilecek şekilde şematik şekilde kağıda dökmek olarak adlandırılabilir.
Yıllardır kullanılan , faydası kanıtlanmış eski bir yöntemdir. Ayrıca zihin haritasını hazırlamak oldukça keyiflidir de ...


İhtiyacınız olan malzemeler bir A4 yada A3 kağıt ve  renkli kalemler ...


Böylece zihin haritanızı hangi konuda hazırlamak istediğinize geliyor sıra .
 Zihin haritaları planlamalar , sunum hazırlıkları , toplantı hazırlığı , raporlamalar , hedef oluşturma , not tutma ve hayal kurmak gibi bir çok konuda hazırlanabilir.


 Zihin haritanızın konusunu , ana konuyu kağıdın ortasına yazarak hazırlamaya başlayabilirsiniz.Kağıdın ortasına yazdığımız esas konu bizim ana fikrimizdir. Buna bağlı diğer yan fikirler ve o yan fikirlere bağlı diğer yan fikirler de bir ağaçta olduğu gibi dallanacaktır.


Bu yöntem ile hayallerinize ulaşmanızın yollarını şematik olarak kağıda döktüğünüzde artık çok daha ulaşılabilir bir hedefe sahip olacaksınız. Bu yöntem iç sesinizin açığa çıkmasına , beyin fırtınası yapıp çözümler üretmenize de büyük yarar sağlayacak.



Zihin Haritanızı hazırlarken olabildiğince renkli kalemler kullanın. Renkler zihninizin canlı kalabilmesi için önemli bir araçtır.Yaratıcı düşünceleriniz haritadaki renklere baktıkça canlanacaktır.



Bir önemli konu ise , bağlantı çizimlerinizi çizerken çizgilerin düz değil - eğimli olmasına özen gösterin. Diz çizgiler beyninizin yaratıcılığını azaltır , bu da zihin haritanızdan yeterli verimi alamamanıza neden olabilir.

Haydi o zaman şimdi alalım kalemi kağıdı elimize ; 
İster bir yapılacaklar haritası , isterseniz size hayallerinize ulaşmada yol gösterecek bir zihin haritası oluşturun .
Ben başladım bile , sevgiler :)

16 Aralık 2015 Çarşamba

Siktir Et !

Bok gibi bir günün ardından sevgiler !!!
Genelde sansürlenmesi gereken kelimeler yazmam , bloğumu kişisel hislerime alet etmemeye gayret gösteririm ama yazarak rahatlayan biri olarak bugün bir istisna olabilir ...
Bu zamana kadar net bir insan olmam bana çok şey kazandırdı . Bazılarının bencillik diye tabir edebilecekleri duygu halim beni hiç ama hiç yanıltmadı.
Hayat felsefem her daim ' İçinde Hoşlanmadığın Bir Durum Varsa Onu Hemen Değiştir , Değiştiremiyorsan Olmak İsteyeceğin Koşullar İçin Orayı Terket ! ' olmuştur ve bu aforizma bana çok çeşitli pozitif deneyimler yaşatmıştır ...
Tabi anlayacağınız üzere pek keyifli olmayan olayların ardından bunları yazma ve rahatlayabilme ihtiyacı duyuyorum.
Neyse ki sorunun olduğu yerde çözümün ne olabileceğini de araştırıyorum . Ve tarihe şunu not düşmek isterim ki , bugün hissettiklerimi kimse tekrar hissettirmeyi başaramayacak . Çünkü öyle bir fırsatları olamayacak .
Yani Kısaca Dostlar Bu Günkü Can Sıkıntısı ; 




15 Aralık 2015 Salı

Secret Alıntılar - 2

DR. JOE VITALE

Hayatınızı değiştirmeye başlamak için şu an yapabileceğiniz bir şey var mı? Yapabileceğiniz ilk şey, sahip olduğunuz için şükrettiklerinizin listesini yapmak. Bunu yapmak, enerjinizive dolayısıyla düşüncelerinizi değiştirerek, düşüncelerinizi değiştirmeye başlayacak. Bu egzersizi uygulamadan önce,sahip olmadıklarınıza, yakınmalarınıza ve sorunlarınıza odaklanmış olabilirsiniz, ama egzersizden sonra, farklı bir yöne gideceksiniz. Sizi mutlu eden her şey için şükretmeye başlayacaksınız.



"Minnettarlık duygusunun, beyninizin Evren'in yaratıcı enerjisiyle uyum sağladığı düşüncesi sizin için yeniyse, onu iyi kavrayın; doğru olduğunu göreceksiniz."

WALLACE WALLES (1860-1911)


"Olduğumuz her şey, düşünmüş olduklarımızınsonucudur."Buddha (MO 563-483)


MARCI SHIMOFF 

Şükretmek, yaşamınıza daha çok şey katmanın mutlak yollarından biridir.


JAMES RAY

Şükretmek benim için son derece etkili bir alıştırma oldu.Sabahlan uyandığımda; "Teşekkür ederim" diyorum. Her sabah, ayaklarım zemine değdiğinde buna şükrediyorum.Sonra, dişlerimi fırçalayıp yeni güne hazırlanırken şükrettiğim şeyler sayesinde koşturmaya başlıyorum.Rutin işlerimi yaparken, bir yandan da minnettarlığımı duyumsuyorum.


Sahip olduklarınıza karşı nankörlük ederseniz, daha fazlasını yaşamınıza getirmeniz imkansızlaşır. Neden? Çünkü, nankörlük ettiğinizde, yaydığınız duygu ve düşüncelerin tamamı olumsuzdur.Kıskançlık, alınganlık, doyumsuzluk, "açgözlülük" de, size istediğinizi getiremeyecek duygulardandır.Bunlarla ancak istemediğiniz şeyleri arttırabilirsiniz. Bu olumsuz hisler, size gelmekte olan iyilikleri engellerler. Yeni bir araba istemekle birlikte, sahip olduğunuz araba için şükretmiyorsanız,gönderdiğiniz baskın frekans hoşnutsuzluk olacaktır.Şu an sahip olduğunuz her şeye şükredin. Hayatınızdaki şükredilecek her şeyi tek tek düşünmeye başladığınızda, düşüncelerinizden size geri gelen bitmez tükenmez bir teşekkür edilecek şeyler listesi oluştuğunu görüp şaşıracaksınız. Yapmanız gerekentek şey şükretmeye başlamak, sonrasında çekim yasası bu minnetduygu ve düşüncelerinizi alarak, onları çoğaltıp benzerlerinisize geri yollayacak, şükretmenin frekansına takılı kalacaksınız ve bütün iyi şeylere kavuşacaksınız."Şükretme konusunda her gün alıştırma yapmak,bolluk ve bereketi çekmek için en önemli iletişimhatlarından birini oluşturmak demektir."


Devamı Gelecek ...

14 Aralık 2015 Pazartesi

Kış İçin Dekorasyon Önerileri

Kışın havaların da etkisiyle daha bir evcimen olup , evde daha çok vakit geçiririz . 
Sizlere minik aksesuarlarla bile evlerin nasıl da sıcacık görünümlere sahip olabileceğini gösteren dekorasyonlar sunmak istedim.
Aralarında Noel için hazırlanmış süslü evler de mevcut ...
Ne dersiniz ?
Bence evimizi süslemenin tam zamanı !

Kış İçin Dekorasyon Resimleri

kış için dekorasyon fikirleri , Gri Lady, Kış Dekorasyonları,Ev Dekorasyonları




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...