12 Şubat 2020 Çarşamba

Hayat Amacını Ve Hayallerini Bulma


Sabah uyanıp , her gün sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere harekete geçiyoruz. Çalışıyor  belki okula gidiyor yada ev işlerine koyuluyoruz . Peki günümüzü , hayatımızı planlıyor muyuz ?


Resim yazısı ekle

Kendi adıma günümü planlamayı severken hayatımı - hayallerimi planlamaktan çok çok uzağım bir süredir .
Yıllar önce Aykut Oğut ' un Evrenden Torpilim Var kitabını okumuştum ve o kitap bana öyle ilham vermişti ki , kitabın sonunda bahsettiği  egzersizlerden biri olan ' hayal panosu '  hazırlamayı daha kitabı bitidiğim gün hayata geçirmiştim . 

O panoya , güzel beyaz bir araç , masa başı işi temsil eden geniş bir ofis masası , o zamanlar gazetede gördüğüm lüks bir sitenin resmini yapıştırmıştım. 

Ve yaklaşık bir sene içinde o panoya hayal olarak astığım tüm dileklerim gerçek olmuştu şükürler olsun . 

Nasıl olduğu kısmına gelecek olursak tabiki kişisel gelişim kitaplarında çokça bahsettikleri ve asla inancım ile örtüşmeyen ' evrenden isteme ' metodu ile olmadı . 

Her şeyin yaratıcısı olan ve dualara icabet edeceği sözünü biz kullarına veren Yüce Allah ' tan isteyerek gerçekleşti bu dileklerim . Hayal panosu burada ' duada ısrarcı ' olmak konusunda çok çok işime yaradı . Çünkü bu panoyu her gün görebileceğim bir yere asmış , gelip geçerken de ' inşallah gerçek olur ' diye her defasında duada bulunmuştum .
 



Şimdilerde ise yaşama sevincim kırılmış , hayallerim tükenmiş gibi hissediyorum . Yeni bir boşanmanın  enkazından çıkmış olmanın arkasına daha fazla sığınmak ve yaşamımı amaçsız geçirmek istemediğim için yine sizlerin önünde ve bloğum sayesinde yapıyorum bu sorgulamayı .

Sahi hayallerin neredeler Gri ?

Şu Londra ' ya gitme hayalin mesela  ...
Bunun için para biriktirmeye başlasam ilk gerekli adımı atmış olurum . Ve geçen gün yaptığım 15 Euro ' luk birikim girişimi  minik bir adım sayılıp , bir kahve parasını garantilemiş farzedilebilir  bence  :)

Amaçlarımın arasında hep daha fazla kitap okumak oldu bunun dışında. Bir dönem o kadar fazla ve düzenli okumalar yapabiliyordum ki en büyük hayalim ( hemde liseden beri ) bir kitap yazabilmekti. Şimdi bırakın kitap yazmayı , her gün yazmayı hedeflediğim şükür günlüğüme bile yazamıyorum çoğu zaman ve en acısı neredeyse hiç kitap okumuyorum . Okuyamıyorum değil evet direkt okumuyorum . Çünkü kimse gece 10 ' da yatağa girip uyuyacaksın diye alnıma silah dayamıyor yada  'bu evde kitap kapağı açılmayacak ' diye kurallar koymuyor :)

Kitap okumak konusunda da kendimle anlaştığım ve bu konuda gayret göstermeye karar verdiğime göre tekrar hayaller kısmına dönebilirim ;

Benim hayallerimi kim çaldı ? 

O deli divane coşkumu ?

Yamaç paraşütü yapacak , görmediğim yerlere gidecektim . 
İngilizcemi geliştirecek , hayvan gibi kas yapacaktım . Daha dindar olacak , düzenli ibadet yapacak ve daha iyi bir insan olacaktım . Daha pozitif , daha düzenli , daha sakin , daha istikrarlı , daha iradeli , daha özgür , daha zengin , daha bilgili , daha meraklı , daha yetenekli , daha , daha , daha ...


Şimdi işe koyulma zamanı .













11 Şubat 2020 Salı

Kötü Ruh Halimizi İyiye Çevirebilmek İçin Yapabileceklerimiz


Bazen sebepsiz mutsuz hissederiz . Ya da hiç olmayacak şeyleri kafaya takar , kötü senaryoları düşünür iyice depresif bir hale bürünürüz.

Bu durumlar bana da oluyor zaman zaman ve bununla gerçekten mücadele etmezsem iyice içinde çıkılmaz bir mutsuzluğa hapsoluyorum .

Böyle durumlarda yaptığım bazı uygulamalar var . Hem çabuk toparladığım hemde o ruh halinin aslında çok basit bir şekilde üstesinden gelinebildiğini gördüğüm .

1-) Dua etmek .

Dua etmek kesinlikle ilk yapılacaklar listemde . Çünkü ne zaman ki dua etmiyor , şükretmiyorum işte o zamanlarda bu ruh haline bürünüyor  - depresif bir havada oluyorum. Yapabildiğimiz yada yapamadığımız her iş için Allah'ın yardımını isteyip , O ' na sığınmak gerçekten insana ' sahipsiz değilsin , herşey yoluna girecek ' hissi veriyor , hem de iliklerine kadar ...

2-) Şükür Maddeleri Yazmak .

İlk madde ile  bağlantılı gibi görünse de aslında değil .  Her ne kadar içinizden gelmese de elinize kağıt - kalem alıp sahip olduğunuz şeyler için şükretmeye başladığınızda o yerlerde sürünen enerjiniz hızla yukarı çıkacak , göreceksiniz. Hayatta oluşumuz , barındığımız bir eve sahip oluşumuz , düşünebilmemiz bile şükür sebebi iken bunları yazıya döktüğünüzde gerçekten aklınıza daha onlarcası geliyor ve bu da o mutsuzluktan minnet ve şükür haline geçmenizi sağlıyor .

3-) Sevdiğiniz Bir şeyler İzlemek .

Komik bir dizi olabilir , daha önce defalarca izlediğiniz bir film olabilir , televizyonun herhangibir kanalı olabilir ...
Bir şeyler izleyip - kafa dağıtmak enerjinizi yükseltmenize yardımcı olacaktır. Ben sevdiğim Youtube kanallarını yada Outlander - Poldark gibi izlemeye doyamadığım dizileri açtığımda kendimi çok daha keyifli hissediyorum mesela .

4-) Dışarı Çıkmak .

Atalarımız boşuna tebdili mekanda ferahlık vardır dememişler. Dışarı çıkıp amaçsızca yürümek bile her zaman işe yarar iyi hissetmek istediğimizde.

5-) Hobilerimize Zaman Ayırmak

Örgü örmek , kitap okumak yada yapmaktan keyif aldığınız hobiniz her neyse ona zaman ayırmak ...
Birşeylere odaklanıp , üretiyor olmak bana en iyi gelen aktivitelerden her daim .

6-) Yemek yapmak - yemek .

En sevdiğiniz yemek hangisi ?
Pizza , makarna , pasta , çikolata , cips ... Siz neyi seviyorsanız onu alın - yapın ve afiyetle yiyin . Göreceksiniz yemek yemenin mutlulukla kesinlikle bir bağlantısı var  :)

7-) Sevdiklerinizle Konuşun .

Sevdiğiniz bir arkadaşınızı aramak , yada mümkünse yanına gitmek sohpet etmek te iyi gelen aktivitelerden biridir.



8-) Motivasyon Sözleri Okumak

Siz seviyor musunuz bilmiyorum ama benim enerjimi baya bir yükseltir bu tür yazı ve makaleler.


9-) Sosyal medyada #kemoterapi vb etiketleri aramak ve incelemek .

Derdiniz nedir bilmiyorum ama çoğu zaman hiçbir dert bizim büyüttüğümüz kadar çözümsüz olmuyor . Hele ki sıkıntımızın nedeni belirsiz bir iç huzursuzluk ise bu tavsiye gerçekten bizi kendimize getirip bir güzel silkeleyecek . İnsanların ne dertlerle uğraşıp yine de nasıl bir tevekkül  ve umut içinde olduklarını görmek güzel bir ders veriyor aynı zamanda.

10-) Gönder Gelsin Butonu

Bu kötü duygu - düşüncelere alınmış bir tavırdır. İçimizdeki iyi ses Rahmani , kötü ve olumsuz ses ise Şeytani ' dir. İşte biz o şeytani sese diyoruz ki ' Eee sonra ? , anlat bakalım ...
Aklınızda dönüp duran o en kötü senaryo gerçekleşecek olsa bile , ya sonra ? İnsanın canı gerçekten yanmadan ne kadar güçlü olduğunu bilemeyecekken , üstelik ortada gerçek olmayan ve sırf siz depresyona girin diye içinizden sürekli yükselen fısıltılara karşı kendinize hatırlatacağınız  en güzel söz ;

 LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA !!!



"Üzülme ALLAH (cc) bizimle beraberdir"(Tevbe-40)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...