8 Haziran 2018 Cuma

Cüzdan Duası

Geçen yıl internette görüp denediğim bir uygulamayı paylaşmak istiyorum sizlerle. 🤗

Ben bizzat inanarak yaptım ve çok faydasını gördüm, boşluk bereket içinde bir yıl geçirdik çok şükür.
Hatta belirtilen vakit olan sela ile ezan arasında yazma işlemini yapamayacak olan aile üyelerim için de yazdım başında niyet edip isimlerini yazarak.

Bir çok ritüel  uygulama vs görüyoruz sosyal platformlarda. Açıkçası hiçbirine itibar etmem bu bilgilerin nereden geldiği noktasını araştırmadan. Ama sizlerle aşağıda paylaşacağım uygulamayı çok güvenilir kaynaklardan duyduğum için gönül rahatlığı ile paylaşıyorum.


Yılda sadece bir gün denk gelecek ve sadece ortalama 30 dakikalık bir zaman diliminde yazmanız gereken iki satırlık bir dua bahsettiğim.

Ramazan ayının son Cuma günü, yani yarın - Sela ile öğlen ezanı arasında yazılması gerekiyor. Arapça yazamayanlar ki bende bu kişilerden biriyim, Latin harflerle Arapça okunuşunu yazabilirler.

Geçtiğimiz yıl şehir dışında, hatta yolculuk sırasında bulunmuştum belirtilen saatlerde. Ama yanıma kalem kağıt aldığım için kendim için ve hatta yazamayacak aile üyelerim için de yazmıştım bu bereket getiren duayı. Ve çok şükür bu tık gerçekten de para sıkıntısı çekmeden geldik bu günlere...

Sonuçta rızkı tayin eden Allah, ve biz yine O 'bun ayetleri vasıtası ile bereket, bolluk istemiş oluyoruz bu duayı üzerimizde taşıyarak. 🤗


Yarın bulunduğunuz şehrin zamanına göre bu vakti yakalamayı ve bu duayı yazıp cüzdanınıza veya para çantanıza koymayı unutmayın 💖



6 Haziran 2018 Çarşamba

İnstagram Anneleri vs Makyaj Youtube'rları

'Merhaba canlar bugün size harika bir üründen bahsedeceğim . ' diye konuya giren ve ' Merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz ' cilerden bahsetmek istedim bugün sizlere .

Evet , İnstagram kuşları ve Youtube kanalında her hafta farklı ürünlerle aynı şeyleri anlatanlar ...



Kolay para kazanmak mümkün olsaydı ( belki de mümkündür bu konuda net görüş sahibi değilim ) kolay para kazanılan meslek gruplarına ilk bu iki insan modelini gösterirdim .

Biri instagramda tüm hayatını sergileyen , yeterli takipçi sayısına ulaşınca firmalardan bedava ürünler alıp - zamanla reklam karşılığında para kazanan , diğer kısmı da içerik üretip Youtube ' a video yükleyip - belli bir takipçi ve izlenme sayısına kavuşunca reklam alıp , gösterim sayısıyla doğru orantılı olarak  Youtube'tan ödeme alanlar ...

Hangisi daha kolay peki ?

Ben açıkçası Youtube kanalı açıp , emek verip ,video çekip - düzenleyip yükleyenlere daha yakın hissediyorum kendimi. Çünkü bu iş gerçekten emek ve zaman gerektiriyor . Ve haliyle eğer gerçekten insanlar sizi benimser ve severse gayet iyi para da kazandırıyor...


İnstagram kısmen daha kolay ve hızlı bir teknik bu sebeple .
Tabi orada da paylaşacak fotorafınız , söyleyecek sözünüz olmalı bol bol . Artık sadec fotoraf ekleyip - altına hastag ekleyerek yapılan paylaşımlar tarih oldu .
Fotografınızın altına samimi bir dil ile özellikle özel hayat ve kişisel tercihlerinizden bol bol bahsetmezseniz insanlar pek şans vermeyebilir sayfanıza .

Tabi bu noktada amaç para kazanmak ise sorarlar adama  ;


Nerede aile mahremi ?

Çoluk çocuğun özeli ?

Tanımadığımız insanları eve davette bu kadar çekimser bir toplumken nerede kaldı yabancı gözlerden uzak - evi kalesi gibi gören - benimseyen ve özel alan kabul eden aile bireyleri ?


Kısacası dostlar , teknoloji çağı ile büyük değişimlere uğruyoruz farkına varmadan . 
Bu değişimlerin çoğu olumlu yöndeyse de , sosyal medyanın kullanımı hakkında daha bilinçli olmalıyız gibi geliyor bana . 

Zira her platform bizler gibi sıradan ama bunu kendine iş edinmiş - gelecek üç kuruş için hakkında fikir sahibi olmadığı konularda bayıla bayıla yalan yere ahkam kesenlerle dolu .

Aman , Dikkat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...