7 Şubat 2020 Cuma

Robin Sharma ' dan Günün Sözü



" Hayatımızın mevsimleri vardır. Acılı dönemler hiç de kalıcı değildir. Üzüntünün kışı yerini yazın sevincine bırakacak, buna güven, tıpkı sabahın en parlak ışıklarının her zaman gecenin koyu karanlığını takip ettiği gibi."





3 Şubat 2020 Pazartesi

Eyvah Kedim Kızışma Dönemine Girdi !




Canım kızım Badem , eğer bu yazımı okuyabilecek olsaydın geceleri acı acı miyavlamaların için kendimi çokk kötü ve suçlu hissettiğimi yazar ve seni dışarı salamadığım için çok çok üzgün olduğumu söylerdim.  Amaa bu bir kedi anne yazısı olduğu için olaylar kendi penceremden taraflıca aktaracağım :)


Kızımız 2 yaşında dünyanın enn mülayim ve ürkek kedisi . Bir haftayı aşkın süredir kızgınlık döneminde . Yerlerde yuvarlanıyor , sürtünüyor , geceleri acı acı çeşitli tonlarda miyavlıyor ve muhtemel iki seçenekten hangisini seçmeliyim karar veremiyorum . Birde unutmadan en tatsız kısmı , bir mindere işaret bıraktığını gördüm .( Evet bildiğimiz çişini yapıyor diyebiliriz ) Umarım yatak vb yerlere de bırakmamıştır diye dua ediyorum resmen . Nasıl bulur , nasıl temizlerim hiç bilmiyorum.


Önümüzde iki seçenek var :
Ya ona uygun bir eş bulup eşleştireceğiz yada bu dönemi atlatıp kısırlaştıracağız.

Güzel kızımın doğuracağı minik minik yavrular için heyecanlandığımı itiraf etmeliyim ama bir yandan da hali hazırda evde olan iki oğlan çocuğumdan dolayı yavruların sağlıklı ve stressiz büyümeleri için ayrıca endişe duyuyorum .

Kedinin hamileliğinde oldukça dikkat etmek lazımmış. Sakin bir ortam sağlayıp - kucaklamamak ,ürkütmemek bu tedbirlerin en başında geliyor ki ben bu koşulları ( özellikle sakin ortam kısmını ) sağlayabileceğimi zannetmiyorum.

Diğer seçenek ,  yani kısırlaştırma yapmak zorunda kalacağım tek seçenek olarak görünüyor ne yazık ki. Çünkü eğer kısırlaştırmazsam bu süreç bir hafta on gün sonra yeniden tekrarlayacak .

Evde evcil hayvanın olması tüm bu teferruatlara rağmen çok huzur veren bir eylem . İyiki var ve her gün kötü kokulu kakasını temizlemek zorunda olsam bile iyikii evimde , yatağımda ve kalbimde :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...