12 Eylül 2014 Cuma

BAŞLIKSIZ MUTLULUKLAR ..

Bir hafta daha biterken , önümüzdeki hafta bu günlerde ameliyatım gerçekleşmiş olacak ve şu  ' ameliyat olucam ' muhabbetinden artık sizleri baymıyor olacağım ...
Hafta sonunu saymazsak son iki iş günü çalışacağım , dolayısı ile son iki iş günü yazabileceğim ve sonrasında bir süre buralarda olamayacağım ..
Benim bir süredir hayata bakış açım ' İşin Allah'a kalmışsa olmuş bil ' felsefesiyle bütünleşti diyebilirim..
Bu yüzden içimde korku , şüphe ve birazcık bir endişe barındırmıyorum ..
Bu ameliyat olacak ! Hem de çok güzel olacak Allah'ın izni ile ..
Buna gönülden inanıyorum çünkü ben bu konuda ve bir çok farklı konuda da  Uğur Koşar ' ın kitaplarında bolca dile getirdiği gibi ' Bana Allah Yeter ' demeyi öğrendim ..
Okuduklarımı hayatıma uygulama çabalarımın verdiği mutluluk ve paylaşmanın içimde oluşturduğu sevinç ile bu yazıyı okuyan herkesi sevgiyle kucaklıyorum ..
Umarın her gününüz hayatınızın bir önceki gününden daha güzel bir gün olur ve içinizde hep kocaman neşe baloncukları olur ..
Sevgilerimle :))
GRİ LADY

11 Eylül 2014 Perşembe

ASİ / MONİCA MCCATY

Çok çok çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu Asi ..
Konusunun ismi ile uyumlu olmadığını düşünsem de ( çünkü baş kahramanımız güzel kızımızın bir asiliğini göremedim :)) oldukça keyifli bir aşk romanıydı ..
Lachlan Maclean ' ın kendinden emin ve prensiplerinden vazgeçmeyen tavrı bir çok kadının çekim duyacağı türden ..
Neyse lafı çok uzatmayayım ve kitabın arka kapağında yer alan konu özeti ile satırlarıma veda edeyim ..
Seviyorum sizleri :))




KONUSU : Lachlan Maclean, klanını korumak için her şeyi göze almıştır. İskoçya’nın en inatçı kızını, onu evliliğe ikna etmek gibi gizli bir emelle kaçırması gerekse bile. Vahşi arzulara sahip, emirler yağdırmaya alışkın bir lider olan Lachlan, güzel Flora’nın alevler püskürmesine hiç hazır değildir. Flora onun klanını kurtarma planını sekteye uğratacak ve sert, yontulmuş görüntüsünün altındaki yumuşak kişiliğini ortaya çıkararak, belki de felaketine neden olacaktır.

Highland’daki en büyük evlilik ödülü olan Flora ne pahasına olursa olsun siyasi bir anlaşma gereği feda edilen annesinin kaderini yaşamamaya kararlıdır. Kendisini esir alan kişiye gaddarlığının bedelini ödeteceğine dairyemin eder ve tehlikeli bir tutkuyla onu cesurca bir irade savaşının içine sürükler. Geçmiş bir trajedinin ağır ağır kaybolmakta olan laneti ise henüz söze bile dökülmemiş aşklarının önünde büyük bir engel oluşturacaktır.SİTE:www.kitapyurdu.com

9 Eylül 2014 Salı

BİR KİTAP DAHA BİTTİ - UZAK KIYILAR - KRİSTEN HANNAH


Çok güzel bir kitabın daha sonuna gelmiş olmanın mutluluğu ve burukluğu içinde yazıyorum bu satırları sizlere ..
Nedense her ' güzel ' kitap sonrasında bu tür duygulara kapılıyorum. Okuduğum karekterler birer roman kahramanından çok bir dost ve arkadaşmış gibi hissettiriyor . Bu da yazarın betimleme gücünü ve karakterleri oluşturmasındaki başarının bir kanıtı oluyor haliyle ..
Uzak Kıyılar Kristen Hannah ' ın okuduğum ikinci kitabıydı ..
İlkinin adı  Evden Çok Uzakta ve o romanı da beğenerek okumuştum.
Uzak kıyılar için de aynı şeyleri düşündüğümü söyleyebilirim. Tahmin edilebilir bir sona sahip olmasına rağmen keyifle okunan ve zaman zaman hüzünlendiren , zaman zaman hayatınızı sorgulatan ve bazen de gülümseten bir kitap olmuş ..

grilady, giri lady





8 Eylül 2014 Pazartesi

MUTLU EVLİLİK İÇİN YAPMA-MANIZ GEREKEN 5 ŞEY

1-) ASLA KÜFÜR ETMEYİN

Erkekler kadınların onlar gibi davranmalarından ve özellikle de küfür etmelerinden nefret ediyor. Bunu eşim ve erkek arkadaşlarımdan çok sık duydum..
Küfür ettiğini duyan bir bayandan , ne kadar güzel olursa olsun çok çabuk soğuyabiliyorlarmış  mış mış ..
Sanki onlar küfür ettiğinde biz kör kütük aşık oluyoruz :)

Naber Kanka ???

2-) BAKIMSIZ OLMAYIN 

Erkekler evlenince kilo alıp , çoraplarını sağa sola atsalar da kadınlara rahatlama lüksünü tanımıyorlar ne yazık ki .. Evlendikten sonra da eşlerini her daim bakımlı ve güzel görmek istiyorlar. Ama şunu unutmamalılar ki biz bayanlar onlar için değil , öncelikle kendimiz için , iyi hissettiğimiz için bakımlı olmayı seviyoruz. Keşke bu erkekler için de geçerli olsaydı .. ( İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ki :)

3-) BAĞIRMAYIN , EL KALDIRMAYIN

Bu manzaralar ilişkinin ileri evrelerinde yaşanabilecek hararetli tartışmalar sonucu açığa çıkabilir. Ama bu tür bir ilişkinin kimseye fayda ve mutluluk getirmeyeceğini söylemeye gerek yok. Kalkan el ile birlikte sevgi de ters yönde yere çakılır , benden söylemesi ...


4-) ÇOK KONUŞMAYIN  

İşte benim meselem :))
Aman yanlış anlaşılmasın , çok konuşan yani erkeklerin deyimi ile dırdır yapan bir eş değilim. Aksine ilişkimizin her döneminde açık olmaktan yana ve bunu kendimi ifade ederek başarmaya çalışan bir bireyim ama gelin görün ki erkekleri kadınların iletişim çabalarından hiç mi hiç anlamıyorlar .. Bu yüzden boş verin , kendinizi hiçç yormayın. Nasılsa anlamıyorlar , bir de üstüne dırdırcı ilan edilme riskiniz çıkıyor ortaya ..


5-) İLGİSİZ OLMAYIN

Erkek evlenince kendi içinde bir rahatlama dönemine giriyor bir süre sonra ... Sevgiliyken size iltifatlar yapan , çiçekler böcekler alan adam yavaş yavaş tarihin derin sularına gömülmeye başlıyor ..
Siz aman boğulmasın bir elinden tutayım deseniz de o yüzme bilmemeyi öne sürerek her zamanki gibi kolayına kaçıyor ..
Ama tüm bunların yanında gelin görün ki , bir bebek gibi ilgi bekleyip , bunu göremediğinde farklı yöne yönelmeyi de hak sayıyor ..
Kadının toplumsal üstünlüğü burada da açığa çıkıyor ve ' yuvayı dişi kuş yapar ' önermesi ile yine biz kadınlara büyük sorumluluk yüklüyor . Çünkü ilgi göstermezse ' eşinin ihtiyaçlarını karşılayamadı ' gibi bir yoruma maruz kalıp , haksızlıktan yerlerde sürünüyor ..
Neyse demem o ki  ; ilgisiz kadın istemiyorlar ...
Sanki bizler ilgisiz erkek manyağıymışız gibi !!!




MUTLULUK

Mutluluk…
Kimimize göre mükemmel bir kariyer , kimimize göre mutlu bir aile hayatı ya da sadece son model bir araba ve lüks bir daire …
Her birimiz bir bütünün parçası olmamıza rağmen birbirimize benzerliklerimizin yanında farklı beklentilerimiz de bir o kadar fazla ..
Ne yazıktır ki çoğu zaman ‘ mutluluk ‘ dediğimiz duygu halini yaşayabilmek için kendimize şartlar hazırlayıp , bunların gerçekleşmesini bekliyoruz.. Ve hedefler gerçekleştiğinde gerçek mutluluk hala çok uzakta , yeni bir hedefte hissedilmeyi bekliyor oluyor …

Yeni bir iş bulduğumuzda ya da bir araba sahibi olduğumuza hissetmeyi umduğumuz mutluluk ; yani şartlı mutluluğumuzun süresi yalnızca yeni bir hayali kurmaya başlamamıza kadar devam ediyor ..
Ve biz böyle davrandıkça gerçek mutluluk ne yazık ki hiç gelmiyor …
Neden mi ??
Çünkü maddelere bağlanılan tüm tatminler kısa sürelidir ..
Bizler ruhu olan , manevi varlıklarız ..
Çünkü asıl doyuma ulaşması gereken egomuz değil , ruhumuzdur ..



Gerçek mutluluğu kalbimizle ve tüm ruhumuzda hissedebilmemiz için içimize dönüp , ruhumuzu da doyurmalıyız ..
En az maddi hedeflerimiz ve hayallerimiz kadar  ,menevi bakım ve hedeflere de ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Yoksa aksi halde , yaşamın telaşında bir akıntıya savrulup yaşamaktan ve maddi hedefler koyarak mutluluğu bekleyen bir hayat yaşamaktan öteye gidemeyeceğiz …

                                                                                                                  Sevgilerimle Gri Lady..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...