30 Mayıs 2014 Cuma

UĞUR KOŞAR KİTAPLARI VE ÖZLÜ SÖZLERİ..

Kitaplarıyla yeni tanıştığım ve anlattığı dünyaya çok hızlı giriş yaptığım  ; ne kadar da boşlukta yaşadığımı hatırlatan sevgili yazar UĞUR KOŞAR ' ve kitaplarıyla tanıştırmak istiyorum sizleri...
Çok iyi bir satış başarısı elde eden ve geçen gün son kitabını alırken kitapçımın ' Uğur Koşar'ın kitapları olmasa aç kalacağız, hepsi çok iyi satıyor ' dediği kitaplarının en az birini duymuşsunuzdur...
Aşağıda kitaplardan alıntılar ve görselleriyle baş başa bırakıyorum sizleri..
Kitaplardan sadece birini bile okusanız manevi değerlerinizi tekrar sorgulamaya başlayacak ve inancınıza dört elle sarılarak daha iyi , daha mutlu , umutlu ve daha az endişelenen bir insan olacaksınız..
Çünkü bileceksiniz ki ; "Size Allah Yeter.."









UĞUR KOŞAR ' DAN ÖZLÜ SÖZLER ;

  • Kalbin kırıldığında Allah oraya merhem olmak için gelir de sen zihnindeki gürültüden kapının sesini duymazsın!
  • Rahatlamak için; her gün günde en az bir kere ruhuna fatiha iyi gelir.. Öldükten sonra birinin arkandan okumasını bekleme, sadece bedenin ölecek unutuyorsun. Bu yüzden ruhunu bu alemdeyken de beslemeni dilerim..
  • Bebek anne karnında tekme atarak anacığına seslenir; Sana Allah`ın selamını getirdim...
  • Ne olursa olsun kimseye kin besleme zira kin; kendi kalbinin üzerinde oturan şeytandır.
  • Senin kendini sevmen ve değer vermen Allah`ın seni sevdiğine işarettir.
  • Nefsine kulak ver, her neyi arzuluyorsa o senin imtihanındır.
  • Sen sorunları dert sanıyor üzülüyorsun, oysa Allah`tan gelen her şey Rahmettir
  • Ne zaman birisi sana hakaret etse ona sadece gülümse bu, Ben senin uzaktan kumandalı oyuncağın değilim demektir.
  • Allah`ın mucizesidir teslimiyet. Sen hiç teslimiyetin mucizesine tanık oldun mu? O seni dipsiz bir kuyuya çeker gibi görünür, ancak orada çiçek bahçeleri ile karşılar
  • Güvendiğim dağlara kar yağdığında; içimdeki çocuk hemen heyecanla gülümser ve yuvarlanarak o muhteşem Beyazlığın tadını çıkartır.
  • Et tırnaktan hiç ayrılır mı? Dikenin yavrusu da Gül`dür, onlar birlikte bütündür!
  • Kalbini kıranı beddua değil, dua ve sevgi ile uğurla; Allah kırık kalplerledir ve unutma! Bir kapıyı kapatan Rabbim mutlaka başka bir kapı açacaktır.
  • Meleklerin kanatları varsa, insanların da yürekleri vardır!
  • Sadaka vermek için paran olması şart değildir, kalbini kıran insanlara hala selam verebiliyorsan bu en büyük sadakadır, bu ruhunun sadakasıdır.
  • Kendilerine İnanan İnsanlar Karanlıkta bile Parlarken, Kendilerine İnanmayanlar Gün Işığında Kaybolurlar.
  • Dünya Cennet de olabilir, Cehennem de; Nasıl Görmek İsteğin Senin Seçimine Bağlıdır.
  • Mutsuz İnsan Yoktur, Mutlu Olacağına İnanmayan İnsanlar Vardır.
  • Hayata Yüreği ile Bakan Bir İnsan, Yaşama Gözleri ile Bakan Binlerce İnsanın Göremediklerini Görür!
  • Düşündüklerim ile Söylediklerim Aynı ise Geriye Bakmak Zorunda Kalmam.
  • Başarılı Olan İnsanlarla, Başarısız Olan İnsanların Arasındaki Fark; Kendi Potansiyellerini Fark etmemekten Geçer.
  • Kim kaderin tamamlandığına inanarak yaşamında isyan bayrağını çekmişse yanılıyordur; çünkü bu defter bireyin kendi seçimleri ile bütünleşerek tamamlanacaktır.

29 Mayıs 2014 Perşembe

KORKUYORUM.!.

Araştırdıkça içinden çıkamıyorum ; içinden çıkamadıkça araştırmaya devam ediyorum..
Okuduğum forumlar iyice kafamı karıştırdı..
Korkmuyorken ; korkmaya ..
Ameliyatı istiyorken , istememeye başladım..

Ameliyat değil ama asıl korkum..
Nedense burnumun ameliyattan sonraki alacağı şekil kadar endişelendirmiyor beni ağrısı, sızısı...
O kadar çok yazı okudum ki ; artık beynim sulandı..
Biraz daha okumaya devam edersem bir beyin ameliyatına da ihtiyacım olacak sanırım..
En büyük endişem , zaten hoş görününmeyen burnumun ; (ki genel bir değerlendirmeye alındığında profil dışında göze çarpan bir problemim yok ) ameliyattan sonra daha kötü görüneceği ya da en iyi ihtimalle aynı görüneceği..
Onca acıya katlanıp ta , ameliyat sonrası burnu aynı iğrençlikte kalan onlarca kişinin yazısını okudum..
Bütün bunları okumasaydım eminim daha mutlu mesut bir şekilde ameliyat günümü bekliyor olacaktım ama şu anda korku ve endişelerim tavan yapmış durumda..
Ameliyatla ilgili ya da çevremdekilerin nasıl hissettiğimi sormalarıyla ilgili hiç bir şey duymak istemiyorum..


ÖĞRETMENİM MORİ ' YLE SALI BULUŞMALARI..

Robin Sharma ' nın " SEN ÖLÜNCE KİM AĞLAR ? " kitabında yer verdiği 'kitap tavsiyleri ' bölümünde görmüştüm ilk bu kitabın ismini..
İkinci el eski kitaplar satan kitapçıma gittiğimde ve adını söylediğimde hemen getirdi kitapçım kitabı ve "çok iyi bir kitap" olduğunu , "hala okumadığımı mı ? "sordu teessüf eder bir edayla..
Evet okumamıştım çünkü yakın tarihe kadar kişisel gelişim alanına dair hiçbir kitap ilgimi çekmiyordu...
Kitaba başlamamla bitirmem arasında iki gün geçti..
Zaten toplam 191 sayfalık bir kitap olduğu için zorlanmadan bitirebiliyorsunuz..
Kitapta iki karakter arasında yoğunlaşarak yazılmış..
Bunlar ;
  • Mitch Albom: Morrie'nin Brandeis Üniversitesinden eski öğrencisi ve hikayenin anlatıcısı.
  • Morrie Schwartz: Mitch'in en sevdiği profesörü ve kitabın ana karakteri.
Mori ; ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrendikten sonra ; öleceğine üzülmek ve kendini bırakmak yerine , son günlerinde yaşadıklarını bir ders' e çevirerek son dersini vermeyi planlar...
Ölümün hissettirdikleri ve fiziksel değişiminin hayatı üzerindeki etkilerinden ders çıkamaya başlar.
Öğrencisi ile her salı yaptıkları ölüm,hayat,aşk ve bir çok konuda yaptıkları konuşmalar kitabı okudukça Mori' nin doğrudan sizinle konuştuğu ve tavsiyeleri direkt size yaptığı hissine kapılıyorsunuz..
Benim için kişisel gelişim kitapları arasında çok ayrı bir yere sahip olan ÖĞRETMENİM " MORİ ' YLE SALI BULUŞMALARI " eminim sizin için de hayata farklı gözlerle bakmanızı sağlayacak ender kitaplardan biri olacak...

Kitaba dair zaman zaman okunup , verdiği bilgileri tazeleyebileceğimiz alıntılara yer vererek yazımı burada sonlandırıyorum...
Eğer kitap okumayı seviyorsanız ; bu kitaba aşık olacak ve başucu kitabı olarak uzun yıllar elinizin altında tutacaksıız..
Dip Not : Görsellerine yer verdiğim , kitabın bir filmi de mevcut ; Bkz : ÖĞRETMENİM MORİ'YLE SALI BULUŞMALARI..
İzlemenizi tavsiye ederim.
Pişmanlıklar
“Mitch kültürümüz bizi ölüm anı gelmeden bu tür şeyler üzerine düşünmeye yüreklendirmiyor. Kariyer, aile, yeterince maddiyata sahip olmak, evin ipoteğini ödemek, yeni araba almak, kaloriferi tamir ettirmek gibi bencilce şeylerle öylesine sarılmışki etrafımız. Hayatı sürdürebilmek için bir sürü ıvır zıvır ile uğraşmak zorundayız. Bu yüzden söyle bir geri çekilip hayatımıza bakarak ‘Bu mu yani? Hayattan istediğim her şey bu mu? Burada eksik olan bir şeyler yok mu?’ demek alışkanlığına sahip değiliz”
Ölüm
“Çünkü” diye devam etti Mori “Bir çoğumuz adeta uyurgezer gibi dolaşıyoruz etrafta. Yaşamı tam anlamıylatanımıyoruz, çünkü hayatı uyur uyanık, yapmamız gerektiğini düşündüğümüz şeyleri otomatik olarak yaparak yaşıyoruz”
Peki ölümle yüzleşmek bunu değiştiriyor mu?
“Evet. Tüm bu şeylerden uzaklaşıp esas üzerine yoğunlaşıyorsun. Öleceğinin bilincine vardığında, her şeyi çok farklı bir gözle görüyorsun.”
Mori iç çekti.” Ölmeyi ögren, nasıl yaşayacağını ögrenirsin.”
Aile
“ Günümüzde aile dışında, kişilerin üzerine başabileceği bir temel, güvenli bir zemin yok. Hastalandıktan sonra bunu çok açık anladım.Eğer ailenizden sevgi, ilgi ve destek görmüyorsanız, hayatta fazla bir şeyiniz yok demektir. Sevgi çok önemli. Ünlü şair Aude’in de söylediği gibi, ‘ Birbirinizi sevmezseniz yok olursunuz.”
"İnsanlar bana çocuk sahibi olmak ya da olmamak konusunda soru sorduklarında onlara ne yapmaları gerektiğini söylemem hiç." En büyük oğlunun fotoğrafına bakarak devam etti konuşmasına " 'Çocuk sahibi olmaya benzer bir başka deneyim yoktur' derim. İşte o kadar. Bunun yerini dolduracak başka bir şey yoktur. Bir dostla bunu yaşayamazsınız. Bir sevgiliyle de. Eğer bir başka insanın tüm sorumluluğunu üstlenmek, sevmeyi ve derinden bağlanmayı ögrenmek istiyorsanız, çocuk sahibi olmalısınız."
Yaşlanma korkusu
Peki eğer yaşlılık bu kadar değerliyse niçin herkes “Keşke yeniden gençlik yıllarımadönebilseydim“ diyor?
Gülümsedi. “Bu söz neyi yansıtıyor dersin.Tatmin olmamış kişiler. Layıkıyla yaşanmamış hayatlar.
Anlamı bulunamamış yaşamlar. Eğer hayatının anlamını bulduysan geriye gitmek istemezsin. İleri gitmek istersin. Daha da yapmak, daha da görmek istersin. Altmış beş yaşına dek bekleyemezsin.”
Para
“Ülkemizde sürüp giden bir beyin yıkamayla karşı karşıyayız” diye iç çekti Mori. “Beyin yıkamak nasıl gerçekleşir biliyor musun? Aynı şeyi bir insana defalarca tekrarlarsın ve biz de bu ülkede bunu yapıyoruz. Nesnelere sahip olmak iyidir. Daha fazla para iyidir. Daha fazla gayrimenkul iyidir. Daha fazla ticaretçi yaklaşım iyidir. Daha fazla iyidir. Daha fazla iyidir. Bunu tekrarlar dururuz – ve bu defalarca bize tekrar edilir- ta ki insanlar farklı düşünmeyi aklından bile geçiremez hale gelinceye kadar. Ortalama sıradan insan sürekli dikte edilen tüm bu yalanlarla öylesine dolmuştur ki, gerçekte neyin önemli olduğuna ilişkin kendi bakış açısı diye bir şey kesinlikle kalmamıştır.”
“Mitch tepedekilere iyi görünmek istiyorsan, bunu unut. Ne yaparsan yap seni küçümseyeceklerdir. Eğer aşağıdakilere gösteri yapıyorsan, onu da unut. Onlar sadece sana gıpta edeceklerdir. Statü seni hiç bir yere götürmez. Sadece açık yüreklilik her insanla eşit düzeyde var olabilmeni sağlar”
Evlilik
“ Yine de sevgi ve evlilikle ilgili doğru olduğunu bildiğim bir kaç şey var. Eşine saygı duymuyorsan çok sorun çıkacaktır. Uzlaşmayı bilmiyorsan, çok sorun yaşarsın. Aranızda olup biteni apaçık konuşamazsanız çok sorununuz olacaktır. Ve eğer hayatta ortak bir değerler kümeniz yoksa gene bir çok sorun yaşanacaktır. Değerleriniz benzer olmalı. “
Ve önemli bir değer de, Mitch…”
Evet! “
Evliliğin önemine inanmaktır.”
Kültürümüz
“Yaşamın başında, daha birer bebekken başkalarına ihtiyacımız vardır. Ve sona yaklaştığımızda, benim durumumda olduğu gibi, gene başkalarına ihtiyacımız var değil mi?”
Sesi bir fısıltıya dönüştü. “ İşin sırrı şu; bu iki durumun arasında da her zaman başkalarına ihtiyacımız var.”
“Birbirimizi sevdikçe ve sevgimizi sürekli hatırladıkça hiç yok olmadan ölebiliriz. Yaratılan tüm sevgi orada kalır. Tüm anılar. Varlığına özen gösterdiğin ve sevdiğin herkesin yüreğinde yaşamaya devam edersin.”
Sesi çatlak çıkamaya başladı. Bu biraz dinlenmesi gerektiği anlamına geliyordu. Çiçeği geriye koydum ve ses kayıt cihazını kapatmaya gittim. En son şu tümce kaydedilmişti:
“Ölüm bir yaşamı sona erdirir, bir ilişkiyi değil.”
Mitch Albom / “Ögretmenim Mori’yle salı buluşmaları” / Boyner Yayınları

Temmuz 2007

Ögretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları[1]
YazarıMitch Albom
Orijinal ismiTuesdays with Morrie
ÇevirmenBurcu Gezek Harbert (Türkçe)
ÜlkeABD
Özgün diliİngilizce
TürüKurgusal olmayan roman
Biyografi
Türkçe
basım tarihi
1999[1]
Anadilinde
basım tarihi
1997[2]
Sayfa sayısı191
ISBN9757004197

EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ ?

Belki yüzlerce kez soruldu ver seferinde farklı teoriler ,önermeler sunuldu bu konu hakkında...
Evlilik danışmanları tarafından "mutlu evlilik reçeteleri " sunuldu sayfa sayfa...
Sanki herkesin birliktelik, evlilik anlayışı aynıymış gibi...!

Evlilik değil burada asıl sorun..
Bu önermeyi çok kolay yapabilir ve arkasında durabilirim..
Çünkü bende evliyim..!

Zamanla evlilikte heyecanın azaldığı ve ilk zamanlarda yaşanan tutkunun azalması söz konusu , evet...
Ama bu değişimi "EVLİLİK" içerisinde algılayıp , bütün bunları "Evli Olmak" ile aynı çerçevede bütünleştirenlerin bakış açılarında bir problem olduğu gerçeğini düşündürüyor bana..


Aşk ; yaşanmaya başladığı anda geri sayıma başlar...
Ne kadar süreceği ise karşılıklı iletişim kalitesine göre değişir..
Yoktur öyle sonsuz aşklar ..!
Bilinen aşk hikayelerini hatırlayalım mesela ..
Leyla Mecnun ile kavuşabilseydi aşklarını duyar mıydık yıllar sonra ?
Ya da Romeo ve Juliet..
Hangisi kavuşmuş ki bizi etkileyen aşk hikayelerinin kahramanlarının ?
İşte bundan bahsetmeye çalışıyorum..
AŞK YAŞANMAYA BAŞLANDIĞI ANDAN İTİBAREN , TÜKENMEYE MAHKUMDUR!!
Bunun sebebi EVLENMİŞ OLMAK değil , tükenmiş olmaktan kaynaklanıyor...

Demem o ki ;
Sonsuz aşk yoktur..
Aşkın hep aynı hızda olduğu evlilik te yoktur..!

Sadece aşkı yaşayıp , yıllarca yan yana olabilecek tahammlü gösterebileceğiniz sevgi ve güvene dayalı ilişkiler vardır ..

28 Mayıs 2014 Çarşamba

ZAMANIN RENGİ AŞKTIR / IRIS JOHANSEN

Bu kitap elime , gelebilecek en güzel şekilde gelmişti..
Hediye olarak...

Bilim kurgu ve Polisiye kitap okumaktan sıkıldığım bir dönemde çok ta iyi gelmişti ...
Değerlendirecek olursak ;
Kitabın olay örgüsü genel itibariyle basit ve sonu tahmin edilebilir bir şekilde yazılmış.
Bir çok aşk romanında böyle olduğu için yazarı başarısız olarak değerlendirmek haksızlık olur yine de..
Sadece her aşk romanı okuduğumda , kitap bittikten hemen sonra konu ve olaylar o kadar basit ve yazılabilir gelir ki ; daha iyisini yapmaya çalışmadığım için ufaktan kendime kızarım..
Biliyorum , yazarım demekle olmuyor bu işler..
Bu yüzden yazdıktan sonra konuşalım bu konuları :)
Şimdilik yazılmış olanlardan "EN İYİLERİNİ " bulup okumaya devam edeceğim..

Kitaba gelirsek tekrar ;
Çoğu zaman hayranlık uyandıran bir spor dalı olan ; BUZ PATENİ ile içli dışlı oluyor , ne kadar disiplin gerektiren bir spor olduğunu anlıyorsunuz..
Buz patenine gönül vermiş Danyde ve onu küçük yaştan beri turnuvalara hazırlamaya kendini adamış Anthony..
Hikaye bu iki karakter arasındaki iletişim ile başlayıp ...
Öpüşmeyle son buluyor..

Eyvah!!!!!!!
Kitabın sonunu söyledim galiba !!!!!!

Şaka bir yana okurken keyif veren ..
Ama keyiften başka bir şey vermeyen , iyi sayılabilecek bir aşk romanıydı..
Okumayanlara , aşk romanı okumayı düşünenlere tavsiye edilir mi ??
Edilir...!
İyi okumalar dilerim..

KİTAP HAKKINDA ;

Sayfa : 240 sayfa
Orjinal Dili : Türkçe
Basım Tarihi : 2013
"Aşk için ne kadar sabredebilirsin?

Küçük yaşta yaşadığı zorluklara rağmen yeteneğine tutunarak zaman içinde başarılı bir sporcu olan Anthony, ailesini kaybeden Danyde gördüğü ışığın peşinden gider ve onun sorumluluğunu üzerine alır. Duygusuz ve içine kapanık Anthony için bu karar bir dönüm noktasıdır. Çünkü hayatına dahil ettiği bu kız ya onun için bir hayal kırıklığı olacak ya da sert bir kabuğun içine sığınmış bu adamı ödüllerin en büyüğüyle taçlandıracaktır
*****
Iris Johansenın neredeyse aynı kaderi yaşayan ancak birbirinden oldukça farklı karaktere sahip iki insanın hayata aşkla tutunuşlarını anlattığı bu roman, dolu dolu bir romantizm sunuyor."
-Küçük Bir Alıntı - 

Donuk bir biçimde, "Senden beni sevmeni beklemiyorum," dedi. "Kolay kolay sevilecek bir adam olmadığımı biliyorum. Hatta bunun imkansız bile bulabilirsin. Sana sadece istediğimi söylüyorum. Birbirimize verebileceğimiz başka şeyler de var. Seni istemedğin şeyleri yapmaya zorlamıyorum. Senden sadece bana ait olmanı ve bunu gerçekten yürekten hissetmeni istiyorum."


KEDİLİ GÜNLER..

Mia ailemize katıldığından bu yana yaklaşık bir - iki ay geçti sanırım..


Gün geçtikçe birbirimize daha da alışıyoruz..
Evde evcil hayvan beslemek gerçekten sizi daha iyi biri haline getiriyor..
Özellikle almadan vermeyi öğreniyorsunuz..
Karşılık beklemeden emek verdiğiniz ; merhamet ve sevgi duyduğunuz , hayatı evinizin neşe kaynağı olacak bir evcil hayvanla paylaşmak gerçekten daha önce bunu yapmamış olanların anlayabileceği bir duygu değil...

İşte bizim Mia' mız bize bunları hissettirdi..
Geldiği günden beri ; ailecek daha sorumluluk sahibiyiz..
Çünkü evde bizi bekleyen ve ihtiyaçları karşılanmazsa mutsuz olan , hatta ölebilme ihtimali olan bir canlı bekliyor..

Mia ' nın en çok eve ilk girişimizde banyodan ( yatağı orada çünkü ) zıplaya zıplaya çıkmasını seviyorum..
Evde bizi bekleyen sıkılmış bir bebek..
İnsanın bütün stresini yok ediyor..

Tabi unutmadan ; evde kedi besliyor olmanın avantajlarından biri de ; tuvalet eğitiminin çok kolay olması ve evde kötü kokuya neden olmaması..
Diğeri de yalnız kaldığında ; köpeklerde olduğu gibi mutsuz olup ağlaması , eşyalara zarar vermesi ya da size küsüp yemek yememesi gibi şeylerle karşılaşmıyorsunuz..
Zaten kedilerin günde ortalama 16 saat kadar uyuması gerektiği düşünülürse ; siz evde yokken bol bol dinlenir ve eve geldiğinizde sizi oyuncu,enerjik , sevimli bir sevimli arkadaş karşılamış olur..

Bütün bunları neden mi yazıyorum ???
Yaşam koşullarınız neyi uygun hale getirir bilemem ama eğer diğer evcilleri bir çeşit nedenden dolayı elediyseniz ve kedi bakmak konusunda tereddütleriniz varsa..
Deneyin...
Bu güzel hayvanlar hakkında oluşturduğunuz ön yargılarınızdan utanacaksınız..
Tıpkı benim gibi...

27 Mayıs 2014 Salı

VAMPİRELLA TAHLİLİ VE SERÇE BURUN OPERASYONU

Korkulu rüyam ; KAN TAHLİLİ..!
Uzun zamandır ne de güzel gitmez olmuştum hastanelere..
Malum ; Pinokyo' ya dönüştüğümden beri gitmek şart oldu..!
Bugün de bir devlet hastanesine gittim ..
Sonuç ; aynı ,aynı,aynı.........................
İllaki kıracaklar burnumu !!!!!

İğne fobim epeydir var zaten..
Taa çocukluktan bu yana ..
Bunu atlatabilmem için ; çocukluğuma inip kalçama o yanlış iğneyi monte eden sevimsiz hemşireyi bulmanız gerekiyor..

Bu arada; bugün sıra esnasında yaşadığım panikten az kalsın kalp krizi geçiriyordum..
Sıramı beklerken neredeyse bütün sülalemi arayıp,havadan sudan şeylerden bahsettim sırf paniğimi yok edebilmek için..
Ama pek başarılı olamadım her zamanki gibi..
Çok abartıyor gibi görünebilirim çünkü ; evet gerçekten abartıyorum..
Görüyorsunuz işte insan piskolojisinin oyunlarını...
Lanet olası bir hemşire tanırsınız ve artık hayatınızda etkisi asla azalmayan gül gibi "fobiler dizinine" sahip olursunuz..
İyi günlerde kullanınız efendim...

Kollarımızı deldirmek için beklerken, bir yandan da internetten iğne fobisini yenme yöntemlerini araştırıyorum..
Belki son dakikada bir kurtuluşa ererim diye..
Malesef ki aklıma yatan tek bilgi "müzik dinleyin" oldu..
Üç hemşireden en insani olanını seçip , sıramı beklemeye başladım..
Sıra bana geldiğinde sanki kan alma sandalyesi değil de , elektrikli sandalyeye oturuyor ve son dakikalarımı yaşıyor gibiydim..

Kadın kolumu lastikle bağlarken bende elim ayağıma dolanmış vaziyette kulaklığı kulağıma takmaya çalışıyorum..
Nerde lan bu kulak deliği!!!! " derkenn..
Bir karanlık oluştu , sonra müzik sesi geldi derinden...
Sesini de açsaymışım bari madem müzik le kafa dağatacağım...
Neyse çok derinlere inip te acıtasyon yapmaya gerek yok..
Yaklaşık beş tüp kadar kanımı emen vampirella bana " geçmiş olsun " dediğimde kan ter içinde kalmış vaziyette yüzüne anlamsızca gülümsedim ve hızla orayı terkettim.....


Sonuç ;
Bütün hazırlıklar tamamlandığında bana burnumu kıracakları günü söyleyecekler..
Ben o günü korku dolu gözler ve aklıma gelen türlü komplikasyon teorilerimle bekleyeceğim..


AMELE - YAT (Bkz:Ameliyat ) ' tan çıktıktan sonra ; BEN ...




26 Mayıs 2014 Pazartesi

MUTLU EVLİLİK...

Benim düsunebildigim en mutlu evlilik, sağir bir erkekle kor bir kadının evlenmesidir" demiş  Calvin Coleridge..
Ne güzel de demiş...
Demek ki kadınların çok konuşuyor olması asırlardır alışılagelmiş bir durummuş ki ; bu her alanda farklılaşmaya çalışan biz kadınların aslında ne kadar da aynı olduğumuzu ispatlıyor erkeklerin gözünde..
Peki erkeklere ne demeli ?
Mutlu olmanın yolu her zaman görmemekten mi geçiyor bazı şeyleri ?
Biz kadınlar duygusal varlıklarız..
Bu bizim suçumuz değil ; genetiğimizin bize vermiş olduğu bir içgüdü..
Bununla yargılanıyor olmamız bize ve karakterimize yapılan haksızlıktır..
Bizler de en az erkekler kadar anlaşılmak ve anlayış gösterilmek istiyoruz.
Bunu susarak ifade etmenin de yolları olsa da bizler her zaman anlaşılır olmayı ve kendimizi doğru anlatmayı yeğleriz..
Ve erkekler...
Şu meşhur ; çok eşli yaratıklar..
Çok eşlilik bahaneleri koşulsuz kabul görseydi ne de mutlu olurlardı..
Mutluluklarının kaynağı çok kadın iken , tek bir erkekle yetinmek zorunda kalan kadınların mutluluğunu nasıl sağlayacağı konusunda ufacık ta olsa fikirleri var mıydı acaba ilk zamanlardan beri..???

Neyse ki tartışmaya açık bir konu değil bütün bunlar..

Sonuç olarak ; Erkekler tek eşli olarak yaşayacak ve kadınlar konuşmak istediklerinde asla susmayacaklar..

O zaman giriş cümlesinde bir değişiklik yapmalıyız ;

" BENİM DÜŞÜNEBİLDİĞİM EN MUTLU EVLİLİK , İYİ DUYAN BİR ERKEĞİN , KENDİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İFADE EDEN BİR KADINLA EVLENMESİDİR...
İşte benim mutlu evlilik tanımım bu ...
Sevgilerimle..


SINIRSIZ SEVGİ..

Sevdiğimiz bir çok şey , bir çok kişi var hayatımızda..
Ailemiz , sevgilimiz ,eşimiz , arkadaşlarımız ,çocuklarımız , kuzenlerimiz ,  iş arkadaşlarımız , kardeşimiz, kedimiz ,köpeklerimiz , komşumuz ya da daha farklı bir çok kişi..
Evet seviyoruz , burası buluştuğumuz ortak bir nokta ..
Ama nasıl seviyoruz..
Yukarıda saydıklarımdan hangisini sürekli ve sınırsız sevebilirsiniz ?
Burada çocuklarınızı ve anne babalarınızı ayırıyorum; çünkü çocuk ve aile belkide sahip olabileceğiniz tek karşılıksız sevgi kaynakları..
Bunlar dışında hayatımızda değer veriyor olduğumuz kaç kişiye sonsuz tahammül gösterebilir , bize kötü muamele yaptıklarında bunu hemen unutabilir ve eskisi gibi davranabilirsiniz ?

Ben inanmıyorum ki ; kin tutmak , unutmamak insanlığımızın fıtratında olsun..
Sevgi dili hepimizin ortak noktası , hepimizin derinlerinde sahip olduğu bir güç aslında..
Sadece bunu tercih etmiyoruz - edemiyoruz..
Siz sanıyor musunuz ki size haksızlık yapan birine tepki göstermek yerine yine aynı şekilde yaklaştığınızda , sevginizi hissettirdiğiniz de yaptığı kötülüğü tekrarlayacak ?
Ben hiç sanmıyorum..


Bunları yazıyor olmam tabi ki yapabildiğim anlamına gelmiyor..
Belki normal bir insandan çok daha fazla öfke dolu olabiliyor ya da zaman zaman çok acımasızca konuşabiliyorum...
Ama dilim sustuğunda  ; kalbimdeki öz konuşmaya başlıyor ve bana yapmış olduğum hataları bir bir hatırlatıyor..
Bugün bunları hatırladım ve unutmak istemediğim için de hemen paylaşmak istedim...
Her şey için çabalayan ben ;  artık daha iyi bir insan olabilmek için ve en önemlisi, bu tavrımı koruyabilmek için çabalayacağım..
Evet ; bunu yapacağım...


Ölmeden önce yapılması gereken 100 şey



1-Sabahın beşinde kayıkla açılıp balık tutmak 
2-Yağmur yağarken denizde yüzmek, 
3-Gece denizde yüzmek, 
4-Dünya’daki en yüksek binaya çıkıp selfie çekilmek, 

5-Bir cafe’ye girip saatlerce internette dolaşmak,
6-Tek başına trenle yurtdışı seyahati yapmak. 
7-Tibet’te budist rahiplerle birkaç ay geçirmek,
8-Kusana kadar jelibon yemek. 
9-Okyanusu yelkenli bir yat ile geçmek 

10-Babamla tartışırken birden “bu kadar yeter genç adam! cezalısın, doğru odana!” demek. 
11-Sydney’de Gay ve Lezbiyenler Mardi Gras Festivali’ne gitmek. 
12-Paraşütle bir evin camına inip “abla bi su verir misin?” demek 
13-Öndeki arabaya hafifçe çarpıp öndeki arabanın sürücüsü aşağıya indiğinde onunla halay çekmeye çalışmak. 
14-Saçlarımı pembe , mor gibi renklere boyamak 
15-Sokakta sesim kısılana kadar bağırarak şarkı söylemek 
16-Hangi din, ırk ya da siyasi bir görüşe mensup olunursa olunsun kudüs’teki ağlama duvarı’na gidip gülmek
17-Çin seddini ziyaret ederken bir çinliye ‘vay be görüyor musun ? göt korkusu adama neler yaptırıyor’ demek. 
18-İnsanlarla ingilizce,almanca konuşup turist sanmalarını sağlamak. 
19-Kraliçe elizabeth’e türkçe’de elizabeth’in ne anlama geldiğini anlatmak. 

20-İzdivaç programlarını arayıp, ekrandaki beyin/hanımın parasından çok hoşlandım demek. 
21-Cadılar bayramı kutlayıp garip kılıklara girmek 
22-Kıyafet balosuna katılmak 
23-Münih’te dünyanın en büyük içki festivali Oktoberfest’e katılmak 
24-Flash tv’de şarkılı türkülü eğlence programına katılmak, fırsat bulursam sahneye çıkıp oynamak 
25-Amazon ormanlarını gezmek 


26-Tac Mahal de sıcak yağmur altında ıslanmak 
27-Sokak ortasında kimseyi takmadan öpüşmek. 
28-1 ay doğada kamp yaparak yaşamak. 
29-Las Vegas’ta kumar oynamak. 
30-Köpekbalıklarıyla yüzmek.(Çok zor bir şey değil. Kafese girip denize atlıyorsun köpekbalığı da etrafında dolaşıyor.) 

31-Sağlam bir sebepten saç-baş kavga etmek. kafa-göz dalmak. artık allah ne verdiyse girmek. 
32-Mısır’a gidip piramitleri görüp onlara dokunmak. 
33-Bir gece sokaklarda uyumak,uyanmak 
34-Büyük viktorya çöllerini görmek. 
35-Karavanla Amerika’yı gezmek. 

36-Sevgiline ani süprizler yapmak,
37-Fas’ta 5 günlük çöl yürüyüşüne katılmak. 
38-Hiç tanımadığım 100 kişiyle fotoğraf çekinmek. 
39-Canlı timsaha dokunmak, görmek. 

40-Sokakta öpüşürken görülen çiftleri, üstlerine su dökmek yoluyla ayırmak. 
41-Podyuma çıkıp yürümek
42-İtalya’da makarna ve pizza yemek 
43-Sevgilimle dönme dolapta ve gondolda öpüşmeye çalışmak 
44-Skuba dalış lisansı almak 
45-Bilmediğim bir yerde konaklamak 
46-Everest’e tırmanmak 
47-Yok yere yangın butonuna basıp kaçmak. 
48-Meksika’daki Maya Piramitlerini görmek. 

49-Üstsüz denize girmek,

50-Garson hesabı getirdiğinde arkadaşınla hesabına el kızartmaca oynamak, garsonu hakem yapmak. 
51-Etrafındakilere sürekli gülümsemek,


52-Yoldan geçen tanımadığın birine “aynı şehirde yaşıyoruz, neden tanışmıyoruz?” demek ve kendini tanıtmak. 
53-Otostop çekerek durdurduğun 10 arabanın şoförüne arabayı dikkatli kullanmalarını tembih etmek ve arabaya binmemek. 
54- Bir grup arkadaşınla arka arkaya tutunup tren yapmak, gideceğiniz yere öyle gitmek. Önümüze çıkan yayaları ağzımızla korna sesi çıkararak uyarmak. 
55-Toplu taşıma araçlarında etrafındakilere tek tek saati sormak. Saati ileri/geri olanları uyarmak ve “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”nden olduğunu söyleyerek ceza kesmek. 
56-Sokakta gördüğüm en az beş yaşlının elini öpmeye çalışmak, öpebildiklerimden harçlık istemek, vermezlerse yere oturup ağlamak 
57-Yağmurlu bir havada tanımadığın birinin şemsiyesinin altına girmek, “biraz da ben tutayım” demek 
58-Tanımadığın insanlara hal hatır sormak, akraba ya da okul muhabbeti yapmak. Sonra “pardon biriyle karıştırdım” diyip gitmek 
59-Belediye otobüsüne bindiğimde şoföre “öndeki taksiyi takip eder misin?” diye sormak. 
60-Yolda gördüğüm insanlara “saçınız peruk galiba ama çok yakışmış” demek 
61- Yoldan geçen herhangi birine “David Beckham‘a çok benziyorsunuz bir imzanızı alabilir miyim?“ demek. Zorla imza alıp, birlikte fotoğraf çekilmek 
62- Bir iki arkadaşımla kağıda “Cezalıyız” yazıp, göğsümüze yapıştırmak. Yol kenarında bir süre tek ayak üzerinde durmak. 
63-Yoldan geçen bir minibüsü heyecanla durdurup, duran minibüsün şöforüne saati sormak,teşekkür edip yoluma devam etmek 
64-Yolda tek başına kahkahalar atarak yürümek, hatta yere yatıp tepinerek gülmek. 
65- Arka kapısından indiğim otobüsün koşarak ön kapısına gitmek ve şoföre yanlış durakta indiğimi söyleyerek tekrar binmek. Bunu birkaç durakta tekrarlamak. 
66- Derse, o dersin hocasının maskesini takarak girmek. 
67- Bir turiste havaalanında coşkuyla karşılanıp omuzlara alınan yeni transfer olmuş futbolcu muamelesi yapmak. 
68-Tuvalet kağıdıyla kendimi mumyalamak, sokağa çıkmak. 

69-Yolda gördüğüm bir yabancıya hikayemi anlatmak. 
70- 6 ay boyunca hiç tırnaklarımı kesmemek 
71-Gidip eski sevgilerimi ağzını burnunu kırıp nedensizce dövmek. 
72-Yüksek bir yerden yoldan geçenlerin kafasına su balonu fırlatmak. 
73-Kartopu savaşı yaparken sevmediğim birine elmayı karla kaplayıp kartopu niyetie atıp ağzını burnunu kırmasını sağlamak 


74-Jartiyer giymek 75-Dövme yaptırmak 
76-Kendimi 1 ay boyunca evde tecrit altında almak 
77-Otostop çekerek en az 100 km’lik yolu beleşe gitmek. 
78-Kapısının önüne ayakkabı bırakanların ayakkabılarını birbiriyle değiştirmek. İçine raptiye atmak. 
79- Çıplak ayakla caddelerde koşmak 
80-Çok yüksek bir kayalıktan denize çivileme atlamak 
81-Yok yere kavga çıkarıp , ağlamak yoldan geçenlere bu beni dövüyor ne olur yardım edin demek 
82-Kalabalık bir yerde bayılmış taklidi yapmak 
83-Yolda bir tümsek gördüğümde hıphızlı gaza basıp birkaç sanıye havada geçirmek 
84-Yamaç paraşütü yapmak 
85-Güneş in doğuşunu ve batışını izlemek 

86-Meksika’da bayılana kadar tekila içmek 
87-Bir kaç günlüğüne hafızamı kaybetmiş gibi davranmak, etrafımdakileri delirtmek 
88-Yüksek bir binanın çatısında uyumak 
89-Dışarıda sevgilimle battaniyemize sarılıp yıldızları izlemek 
90-Sevmediğim birisinin üstüne yanlışlıkla adı altında kaynar kahve, çay dökmek 
91-Grönland’a gitmek 
92-Gerçek bir kutup ayısı görmek 
93-Birkaç gün iglolarda yaşamak 
94-Brezilyada Rio Festivali ne katılmak 

95-Televizyona çıkmak 
96-Bungee jumping yapmak 
97-Dünyanın en hızlı hız trenine binmek 
98-Uçaktan paraşütle atlamak 

99-Herhangi bir avmde bayanlar ve erkekler tuvaletinin logolarını değiştirmek 
100-Herhangi biriyle barda eğlenmek.


DİP NOT :Özellikle katıldığım ve yapmak istediklerimi koyu renkle işaretledim.Eklemek istediklerinizi paylaşmanız dahilinde teni bir liste oluşturabilir ve uygulamaya geçebiliriz...

"Alıntılara yer verilmiştir."

ASTRAL SEYAHAT..

Parapiskoloji ile ilgili yeni yeni farkındalık edindiğim için bu alanda duyduğum her bilgi çok çok ilginç geliyor bana..
Daha önce duymuş olanlar vardır mutlaka , belki ilginizi çekti ; belki de çekmedi..
Mutlaka yandaş ve karşıt görüşler de mevcuttur...
Uygulama kısmını hayata geçirmeye dair hiç mi hiç niyetim yok ama ; öğrenilesi bir bilgi , en azından hakkında fikir sahibi olunması gereken bir konu olduğunu düşündüğüm için paylaşımda bulunmak istedim..
Olur da uygulamaya geçirenleriniz ya da bunu zaten yaşamış olanlarınız varsa yorum yaparak bizleri daha da aydınlatırsa çok mutlu olurum.
Paylaşımlarınızı umarak , keyifli deneyimler diliyorum :)

 "Astral seyahat nedir?Nasıl yapılır?

Astral Seyahat bedeninizden ayrılıp istediğiniz yerde istediğinizi yapmadır.
Öncelikle bedeniniz çok rahat olmalı ve hiç kimse tarafından rahatız edilmeyeceğiniz bir odada tek başınıza olmalısınız.Astral seyahati gerçekleştirememenizin önündeki en önemli engel endişe ve korkularınızdır. Kendinize ve yapabileceğinize inanın. Her zaman ilk seferde başarılı olunamaz.Ancak bedeninizden ayrılırken eğer korkar ve vazgeçerseniz yeniden bu noktaya ulaşmanız çok zaman alabilir. Bu yüzden korku duygusunu içinizden atın. Astral seyahat zarar verici değildir.Astral seyahat yapmak için en önemli noktalardan biri imgeleme konusundaki başarıdır. Yatağınızda sırt üstü yatarken kendinizi tavanda hayal edin aşağıdaki bedeninize baktığınızı düşünün. Bunu ne kadar canlı olarak yaparsanız beyninizin bunu kabul etmesi ve bedeninizden dışarı çıkmanız o kadar kolaylaşacaktır.Hiç bir şey düşünmeden gevşemeli ve aklınıza düşünceler gelirse onlara takılmadan geçip gitmelerine izin vermelisiniz. Burada en önemli noktalardan biri de tam gevşemiş bir durumda olmanızdır. Vücudunuzda hiç bir gerilim olmamalı. Eğer herhangi bir yeriniz ağrıyorsa yada bir sıkıntınız varsa astral seyahat girişiminde bulunmayın.Astral bedene çıkış yolu göbek chakrasıdır. Eterik bedeniniz göbek chakrasından dışarı çıkar ve bir kordonla bedeninize bağlıdır. Dolayısıyla bu chakranın düzgün çalışması astral seyahat için size kolaylık sağlayacaktır.Astral seyahate çıkma deneyimi yaşayacağınız gün bir kaç havuç yemeniz, et yemekten kaçınmanız, meditasyon yapmanız, kendinize Reiki uygulamanız sonuca ulaşmanıza yardım edecektir.


Ayrıca astral seyahat deneyimi esnasında sarı renk giysiler de bu konuda yardımcı olacaktır.Astral seyahate çıkyığınızda asla korkmayın bu bedeninize geri dönmenize yol açar. Eğer böyle bir şey olursa yapabileceğiniz en iyi şey uykuya dalmak olacaktır.Astral seyahate çıkarken kalpte aşırı çarpıntı,kulaklarda uğuldama, göbek bölgesinde rahatsız edici bir duygu gibi hisler yaşayabilrisiniz. Bunlar son derece normaldir ve çıkmak üzere olduğunuzun işaretleridir. Bir çok kişi bu noktada korkar ve geri döner, ancak bir daha bu noktaya gelmek kolay değildir. Bu belirtilerle karşılaşınca korkmayın. Sağlığınıza zarar verecek bir sorun olmayacaktır. (Kalp yada tansiyon hastası iseniz dikkatli olmalısınız.)Astralde iken ne zaman isterseniz bedeninize dönebilirsiniz. Bunun için sadece düşünmeniz yeter. Size yön veren düşünceleriniz olacaktır.Astralde iken odada eşyaların yerini farklı görebilirsiniz, bu son derece normaldir.İlk deneyimlerinizde odanızda çıkmayın, sadece havada dolaşın ve kendinizi, odayı seyredin. Astral bedeninizi yönlendiren düşüncelerinizdir. Bu konuda hakimiyet kazandıkça evinizin dışına çıkabilir ve zamanla daha uzak yerlere gidebilirsiniz.Her ne kadar astral ile uzaya ve diğer galaksilere gitmek mümkün olsa da güneş sisteminden çıktıktan sonra geri dönüş konusunda sorunlar olabilir ve kaybolabilirsiniz. Bu konuda kesin hakimiyet kazanmadan böyle bir girişimde bulunmayın.Astralde iken bazı varlıklarla karşılaşmalardan söz edilir. Bu tamamen sizin elinizdedir. Eğer böyle bir amacınız varsa elbette olabilir ama böyle bir isteğiniz yoksa bundan korkmanıza gerek yok, böyle bir şey olmayacaktır.Bedeninize dönerken ani bir sıçrama hissedebilirsiniz. Bu durumda yataktan kalkmayın ve uyumaya devam edin. 


Astral seyahat bazen ilk seferde mümkün olsa da genelde bunun için çalışılması gerekir. Bu konuda sabırlı olun ve düzenli olarak çalışmalar yapın. "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...