24 Temmuz 2015 Cuma

Yürüyerek Dünya Turu

En Yavaş Dünya Turu Seyyahları

1. Dave Kunst



John & Dave Kuntz | Afganistan
John & Dave Kunst | Afganistan

Dave Kunst Dünya çevresini yürüyerek kateden ilk tanınmış seyyahtır. Dave, kardeşi John ile birlikte, 1970 yılının Haziran ayında Avrupa, Kuzey Amerika, Asya, Ortadoğu ve Avrupa yönünde yıllarca sürecek bir yolculuğa çıkar.
Maalesef John Kunst Afganistan’da bir takım haydutlar tarafından vurularak öldürülür. Dave bunun üzerine yolculuğunu diğer kardeşi Pete ile tamamlar.
Dave, 4 yıl süren yürüyerek seyahat sırasında 23.255 km yolu yürümeyi başarmıştır. Dave’in seyahati hakkında kapsamlı bilgi için http://home.earthlink.net/~earthwalker1/

2. Steven Newman



newman
Steven Newman | Tek başına yürüyerek Dünya turu

1954 doğumlu Steven Guiness rekorlar kitabında tek başına yürüyerek Dünya turu yapan ilk kişi olarak yer alır.  1983 yılının Nisan ayından 1987 yılının Nisan ayına kadar geçen 4 sene boyunca  Steven 20 ülke geçerek toplamda 24.140 km yol yürümeyi başarmıştır.
1987’de bitirdiği Dünya turu ardından Japonya, Güney Kore ve Tayvan’ı baştan başa yürümüş ve Japonya’nın Shikoku Adası’nda bulunan 1450 km’lik Henro Hac yolunu da yürüyerek geçmiştir.

3. Rosie Swale-Pope



Rosie
Rosie Swale-Pope

2003 yılında, 57 yaşında iken, Rosie Swale-Pope Dünya çevresini yürüyerek turlamayı bir adım öne taşıyarak koşmuştur.
Kansere karşı farkındalık yaratmak ve bazı yardım kuruluşlarına yardım toplamak için Rosie Dünya üzerinde bulunan en maceralı ve belki de en tehlikeli rotayı seçmiştir: Rusya, Alaska, Kanada, Mainland ABD, Grönland, İzlanda ve UK.
Yolculuğu boyunca 50 çiftten fazla ayakkabı kullanmış ve yardım kuruluşları için 250,000 pound’tan fazla paranın toplanmasına yardımcı olmuştur.

4. Ffyona Campbell



Ffyona Campbel
Ffyona Campbell

“Yürüyerek Dünya Turu yapan ilk kadın” ünvanını kazandıktan sonra seyahatinin ABD ayağında bulunan bir kaç kilometrede hile yaptığı ortaya çıkınca Ffyona’dan geri alınmıştır.
Yine de ABD, Avusturalya, Afrika ve Avrupa’yı kapsayan 11 yıllık seyahatinde toplamda yaklaşık 32.200 km yürüdüğü için listede yerini almıştır.
ABD’de eksik kalan bölümü tamamlamış olsa da rekorunu geri alamamış olan Ffyona 95 günde 5150 km yürüyerek Avusturalya’yı en hızlı geçen kişi rekorunu elinde tutmaktadır.

5. George Meegan



George Meegan | Dünya Turu sırasında dinlenirken
George Meegan | Dünya Turu sırasında dinlenirken

Alaska’nın en kuzeyinde bulunan Tierra Del Fuego’dan yola çıkan George Meegan 2.425 günde 30.610 km yolu yürüyerek seyahat etmiştir. (1977-1983)
George Meegan, kesintisiz en uzun yürüyüş, tamamen kuzey yarıküreyi kapsayan ilk ve tek kişi ve yürüyerek katedilmiş en fazla enlem derecesi rekorlarını kırmıştır. Bunların yanında yürüyerek seyahati boyunca geçtiği ülke ve kıtalardan dolayı dört farklı rekora da sahiptir.

6. Karl Bushby



Karl Bushby | Peru
Karl Bushby | Peru

1998 yılında başlayan yürüyerek yolculuğu için Karl’ın planı Güney Amerika’nın en alt noktasından başlayarak kuzeyde Alaska’ya ulaşıp batıya yönelerek uçsuz bucaksız Siberya’yı geçip Avrupa üzerinden İngiltere’ye 14 yılda 57.940 km yol yürüyerek ulaşmaktı.
Yürüyerek seyahat planı Rusya’ya ulaştıktan sonra bir çok kez Rusya ile arasında sorun olan vize sıkıntısı ve sponsor desteklerini kaybetmesi sebebiyle şu anda askıya alınmıştır.

Karl Bushby’nin yürüyerek seyahat girişimi çoğunlukla dernek yararına veya küresel meselelere dikkat çekmek amacıyla başlatılan ve halen devam etmekte olan 20 girişimden birisidir. Diğerleri de “Hawk” McGinnis, Gary Hause, Jean Béliveau ve Daren Wendell ile William Bryan Schlackman’dir.

                                                                                                                                            -ALINTIDIR-

21 Temmuz 2015 Salı

Merhaba Eski Aşklarım , Merhaba Çocukluğum ...

Bayram tatilini çocukluğumun rüyası , en güzel anılarımı biriktirdiğim Enez , Yeniceköy'de geçirdim...
Bu kez daha kalabalık olmamızdan mütevellit çok çok eğlendik binlerce kez şükür ...

Çocukluğumun yazlarının sadece burada birer haftasını geçirmiş olmama rağmen bana yıllarca gülümseyerek hatırlayacağım , içimi ısıtan anılar biriktirdi bu köy bana  ...
Bu kez gittiğimde tabi herşey çok farklıydı , ben evli ve çocuk sahibi biri olmuşken , tanıdığım ufacık çocuklar artık sevgilileriyle evlilik planları yapar olmuş ...
Eski arkadaşlarımı gördüm , ilk sevgilimi , çocukluk hayallerimi ...
Hala yaşıyor ve tekrar karşılaşabiliyor olmanın sevincini hissettim içimde , ve zamanın nasılda hızla tükendiğinin farkındalığını ...

Bir an 15-16 yaşlarıma dönebilmeyi istedim. O zamanki yaşlar ; şimdiki bilinç ve özgürlük...
Şimdiki ben olsam ve tekrar ilk gençlik yıllarıma dönebilsem şunu farkettim ki , daha dolu yaşardım , daha korkusuz ...
Zaten deli doluydum ama bunu kimsenin dizginlemesine izin vermezdim bu kez...
Daha çok severdim , daha çok gezerdim ...
Arkadaşlarıma daha fazla sarılırdım dört elle ...
Aile olabilme nimetine erişmeden önce , köklü dostluklar kurabilmek ve arkadaş olmanın güzelliklerini yaşardım doyasıya ...

Ve tekrar tekrar giderdim yine , bana hayatımın en güzel anılarını kurdurtan bu köye ...
Elimde çocuğum , yanımda eşimle...

AİLE,FAMİLY TUMBLR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...