13 Ağustos 2021 Cuma

Neler Yapıyorum ? Yaşam Özeti

 

Burayı git gide arada yazdığım klasik bir günlük formatında kullanmaya başladığımın farkındayım ancak bunu içten içe sevdiğimi de itiraf etmeliyim .


Geçtiğimiz ay babam kalp krizi geçirdi ve sekiz gün süren riskli, sıkıntılı bir süreçten geçtik ailecek . 

Buna değinmek istemiyorum - şükürler olsun babam hayatta , başımızda ve günlük yaşamına geri dönebildi.  Düşünmek , bundan söz etmeek dahi üzüyor zira .

Öte yandan bu sağlık sorunundan sonra aileme daha fazla yük olmamak adına minik paşamı ( 5 ) bir kreşe yazdırdım ve bu bana kendimi çok daha özgür, iyi bir anne ve ayakları yere sağlam basan bir kadın gibi hissettirdi ancak babamın ısrarları üzerine bu pozitif hisler sadece iki gün sürebildi hassas bünyemde :) 


Şimdi eski düzene geri döndük ki minik beyefendi de saatlerinin uzunluğundan dolayı ne yazık ki beni çok özlediğini söyleyerek gitmeyi istememişti ilk günden sonra .


Okul bitti. Artık lisans diplomam da var - henüz fiziki olarak almamış olsam da - ama sıradaki hedefim konusunda yılgın ve kararsız hissediyorum ben .

Kpss mi ? yoksa yıllardır ertelemekten bir türlü başlayamadığım İngilizce öğrenme işine mi konsantre olsam hiç bilemiyorum . 

İçimdeki bir şeyleri başarma güdüsü oldukça güçlü. Bunu seviyorum . 

Öte yandan bir saman alevi gibi birden parlayıp kolayca sönen bu ateşi harlamak konusunda her zaman istekli hissedemiyor olmak , çok uyumak , eve gidip rutin işler dışında herhangi bir iş yapmak istememem bana ' acaba depresyonda mıyım ? ' sorusunu sordurtuyor içten içe ...


Planlama alışkanlığım ve yaşam coşkumu kaybetmiş gibi hissediyorum . 

İşe gelmek dışında keyif aldığım rutinlerimi de öyle ...


Bu durumu düzeltebilecek tek kişi olduğumun gayet farkında biri olarak bu akşam itibari ile yeni alışkanlıkları hayatıma yeniden katarak ' yeni başlangıçlar mevsimimi ' de başlatmaya niyet ediyorum.

An itibari ile  ,


*Her akşam düzenli olarak kitap okuyacağım .


*Bir faydalı video içeriği izleyeceğim  - Bu aralar Beyhan Budak dinlemek çok iyi hissettiriyor mesela-


* İyi geldiğini çok kez deneyimlediğim günlük Esma okumalarımı düzenli yapacağım 


*Günlük tutacağım . En basit hali ile üç madde bile olsa şükür günlüğü yazmaya yeniden başlayacağım.


*Ev işlerine daha az vakit harcamak için çocuklara daha çok görev vereceğim .


*Son zamanlarda erken uyuyup ge. uyanmaya başladım . Yarın sabah itibari ile erken uyanmaya yeniden başlayacağım .


*Bu akşam yarım kitaplarımı gözden geçirip öncelikli bitirmek istediğimi başucuma koyup diğerlerini kitaplığıma koyacağım . ( Parça parça çok kitap okuyorum yanılgım yüzünden aylardır bir tek kitabı bir bitiremediğimi fark ettim :( Başucum yarım yamalak kitaplar bütünüyle dolu .


*Karar vereceğim !
Ne yapmak istediğime ve neden yapmam gerektiğine karar vermem ve harekete geçmem gereken bir dönemdeyim . ( Yine : ) Hatta bloğumu yazmaya başladığım 2014 yıllarından bu yana kendimle ilgili böyle bir sıkıntı olduğunu fark ediyorum . Ne yapacağına karar verememe yada istikrar sağlayamama gibi ...


*Sakin kalabilme konusunda ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım ! İki çocuklu , 6 kedili ve çalışan bir anne olarak buna hepimizin ihtiyacının olduğunun gayet farkındayım . :)








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...