28 Ekim 2017 Cumartesi

Ev Hanımı Olmak

Kaba taslak 1,5 senedir evdeyim.
Öncesinde uzun soluklu bir iş hayatım vardı şükürler olsun ve çalışmayı severek sürdürüyordum.
Hatta kendimi ev hanımı olarak hayal edemiyor , çalışırken sosyalleştiğimi ve nefes aldığımdan bahsediyordum hep arkadaş ortamında .

Sonrasında ikinci defa anne olma fikri daha ağır bastı , hamile kaldım vs derken işte karşınızdayım ...

Evet yüzümde makyaj yok bunları yazarken , en şık kıyafetim de üzerimde değil ...

Saçlarım derli toplu ama !  Tırnaklarım ojeli ve kahvem yanımda ...

Oh miss değil mi ?
Evde keyif yapıyorum işte bütün gün ...

İşler böyle yürümüyor malesef  , en azından benim cephemde böyle değil :)

Eğer ipin ucunu salmasam ya da salmaya yeltenmesem bu ' Ev İşleri ' gece yatacağım vakte kadar devam edecek ...
Hele iki farklı yaş gurubunda çocuğu da katarsak işin içine , varın siz düşünün .

Şunu sorguluyorum da kendime geliyorum ;
Koskocaman gün içerisinde her gün tekrarlamak zorunda olduğun ev işleri dışında kendin için ne yaptın bugün ?

Eğer ki , 20 dk bile hobime zaman ayırıp , sakin kafa ile birkaç sayfa kitap okuyabildiysem , şükür günlüğümü yazmış , hedeflerime ulaşmışsam o günü boşa geçmiş bir gün olarak görmüyorum.

Ev Hanımlığı denildiğinde malesef saygı duyulan bir konum gelmiyor günümüzde bir çok kişinin aklına. Çünkü sarfettiğimiz efor ve eylemin parasal karşılığını alamıyoruz .

Çalışmayan , çalışamayan ya da iş hayatına ara veren annelerin - kadınların - genç kızların kıymetli günlerini daha verimli hale getirebilmek için kesinlikle çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum.
Bunu en çok kendim için istiyor ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum .

Örnek vereyim ,
Bebeğimi uyuturken yanıma mutlaka kitap alıyorum mesela .
Akşam yemeği hazırlarken , bulaşık yıkarken ve çamaşır katlarken çeşitli Youtube kanallarını dinliyorum. Ted Talk dinliyorum...
İnanın hem yaptığım işten keyif alıyorum hem de yeni bilgiler öğreniyorum .

Bu ilhamı da 1915-2008 yıllarında yaşamış ünlü yazar ve illüstratör Tasha Tudor ' dan aldım .
Kendisi modern hayatta münzevi bir hayat yaşamış harika bir kadın ...

Sözlerini ve yaşam tarzını sizlerle de paylaşıyorum . Eminim siz de sözlerinden ilham alacak ve hayatınızı tekrar gözden geçireceksiniz ...

“Evde ya da ahırda çalıştığım zamanlar geçmişte yapmış olduğum hataları düşünürüm. Ama sonra bu düşünceleri hızla geriye atar ve nilüferlerimi düşünürüm. Onları düşünmek tatsız şeyleri ortadan kaldırır. Ya da kazlar, onlar da eşit derecede rahatlatıcıdırlar.”


“Ütü yapmaktan, ev işi yapmaktan, yemek pişirmekten, çamaşır ve bulaşık yıkamaktan zevk alıyorum. Bazen formlar dolduruyorum, ne iş yaptığınızı soran yerler oluyor. Oraya her zaman ev hanımı yazıyorum. Bu takdir edilmesi gereken bir meslektir, neden bunun için özür dileyelim ki? Ev hanımı olduğunuz için aptal değilsiniz. Reçel karıştırırken Shakespeare okuyabilirsiniz.”



“Günümüzde insanlar çok fazla şikayetleniyorlar. Oysa akşamları papatya çaylarını alıp, verandada sallanan sandalyeye otursalar, kendilerine çekilip ardıç kuşunun akıcı şarkısını dinleseler hayattan çok daha fazla zevk alabilirler.”“Günümüzde insanlar çok fazla şikayetleniyorlar. Oysa akşamları papatya çaylarını alıp, verandada sallanan sandalyeye otursalar, kendilerine çekilip ardıç kuşunun akıcı şarkısını dinleseler hayattan çok daha fazla zevk alabilirler.”


“Hiç, bir yılanın yüzünü yakından incelediniz mi? Aslında nasıl da iyimser görünürler. Onlarda sonsuz bir gülümseme vardır.”



“Neden kadınlar kadın olmak gibi bir ayrıcalıkları varken erkek gibi giyinmeyi tercih ediyorlar? Kadın olmak çekicidir, bunu kaybetmeyi istemek neden? Oysa kadınsı olduğumuzda pantolonlar ve sigarayla dolaşmaktan daha çekici oluruz. Ben erkeklere bayılıyorum. Onların harika yaratıklar olduğunu düşünüyorum. Onları yürekten seviyorum. Ama onlar gibi görünmek istemiyorum. Kadınlar uzun eteklerden vazgeçti, bence bu onlar için büyük hatadır.”









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...