21 Şubat 2020 Cuma

Ben Aslında Çok Zenginim

Evet , ben aslında çok zenginim ama bunu çoğu zaman unutuyorum . Zaman zaman düşünüp hatırlamam gerekiyor sadece  .


Mesela bana bir gün daha verildi bugün , çok şanslıyım . Aileme , sevdiklerime ve çevreme iyilik ve ışık saçma fırsatı bulabileceğim  ...



Evet kesinlikle çok zenginim , her sabah çıktığım evimden akşamına beni bekleyen iki oğlum ve dünyalar güzeli bir kediye sahibim .




Beni koşulsuz seven iki çocuğum ve yine koşulsuz sevdiğim canım annem babam sayesinde çok çok şanslı ve huzurluyum .



Çalışabildiğim bir işe sahibim mesela . Ve akşam evime gelip uzanabileceğim bir kanepeye sahip olmak en güzel zenginliklerden biri .

Hele ki sağlıklıysam . Sağlıklı olmaktan daha iyi bir zenginlik olabilir mi ?



Geceyi bir hastane odası yerine yatağınızda geçirdiyseniz bence siz de çok zenginsiniz .

Bu yazıyı okuyabiliyorsanız da öyle  ...




Demek ki bir bilgisayar yada telefona , üstelik bir de internete sahibiz .

Hala nefes alıyoruz . Hayattayız . Bu demektir ki hala düşünebilir , hayal kurabilir ve onlar için çabalayabiliriz.

Uğruna çaba sarfetmediğimiz hiçbir şeyin anlamı olmazken sadece şuan hayal kurabiliyor olmak ta zenginliğimize dahil edilemez mi sizce ?

































20 Şubat 2020 Perşembe

Outlander 5. Sezon İlk Bölüm Değerlendirmesi

Gördüğünüz bu aşk 2014 yılında , 

Tam da bu görseldeki karşılaşma ile hayatımıza girmişti .

Ve geçtiğimiz pazar günü dizinin 5. sezonunun ilk bölümü  yayınlandı. 


Bölüm Roger ve Brianna ' nın düğün sahneleri ile geldi - geçti demek yanlış olmaz ama çok özlemişim .



Karakterleri , mekanları , müziğini ve hikayeyi ...


Roger ve Brianna ' nın ilk tanışma sahnesi ...



 Ve Sevgili oldukları taze zamanlar  ...

Devamlılığı olan her şeyden çabuk sıkılırdım aslında . Seri kitaplar okuyamam , hala devam eden dizilerin yeni bölümünü beklemek istemem vs vs .

Ama bu dizi ile büyüyor , eş zamanlı farklı yüzyıllarda hayat yaşıyor gibi oluyorsunuz izlerken . 

Kitap okurken zihninizde bir dünya oluşturursunuz ya hani  , kitapları zaten çok başarılı evet ama dizi de aynı etkiyi , aitlik hissini fazlasıyla hissettiriyor size izlerken . 


Oyuncuların günümüz kostümleri ile dizi görüntülerini de aşağıya ekliyorum . Cast çalışmasının ve emeğin ne kadar belirgin olduğunu anlamak oyuncuların kostüm ve makyajlarını değerlendirerek de mümkün böyle dönem yapımlarında 


Sezon 5 / İlk Bölüm 

Sezon 4 

 Ve işte o kadro ...



Hayattan keyif alabileceğimiz ufak detaylar vardır ya hani bu dizi de benim için o detaylardan biri oldu birkaç yıldır .   Öyle yana yakıla yabancı dizi izleyemem - hem vaktim hem sabrım hemde her konuda diziyi izleyecek bir zevkim yok ama İskoçya ' ya yapmak istediğim ziyaretin temelini oluşturan bu harika İngiliz yapımı diziyi hem seveceğim galiba ... :)


Sizin de çok sevdiiğiniz , keyifle izlediğiniz diziler - filmler varsa yorumlarda belirtirseniz hepimize yeni fikirler vermiş olursunuz .

Sevgiler :)






















19 Şubat 2020 Çarşamba

Ragnarok Dizi Yorumu

gri lady

Malum Netflix hayatımıza girdi gireli izleyici profillerimiz de çeşitlendi. Ben ki televizyon izlemeyen biri olarak Netfilx sayesinde bambaşka dünyalara dalıp - başta hiç sevmediğim halde şimdi dizi izler , takip eder oldum . 

Ragnarok ta ilk sezonu 31 Ocak ' ta yayınlanmış , ilk sezonu altı bölümden oluşan Norveç yapımı bir Netfilx dizisi. 


Yukarıdaki görselde gördüğünüz gençler dizinin kemik oyuncu kadrosu.
Oyuncuların yaş ortalaması ilk etapta dizi hakkında ' ergen dizisi ' izlenimi verse de bu gençler öyle uyuşturucu alıp , orada burada sevişen tipler değil. Kaldı ki dizide cinsellik , şiddet gibi ögeler barındırır uyarısına rağmen rahatsız edici , abartılı sayılacak yakınlaşma sahneleri dahi bulunmuyor .



Peki ne var ?

 İki gencin anneleri ile birlikte taşındığı Edda adında muhteşem bir Norveç kasabası var . Buzulların eridiğine tanıklık ettiren , bu farkındalığı amaçlayan sahneler , yukarıda gördüğünüz çocuğumuzun yavaş yavaş sahip olduğunu hissettiği insan üstü güç ve algılama yeteneğinin ortaya çıkmasına yönelik merak uyandıran , konunun nereye bağlanacağını düşündüren sahneler var bol bol . 

Dizi Yorumuma gelirsek , yavaş tempolu , bol kuzey manzaralı , nefis doğa ve ilgi çekici konusu ile ben diziyi izlemekten keyif aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Zaman zaman karanlık sahneleri bana Alacakaranlık filmini ve Vampir Günlükleri dizisini anımsattı. 

Konu itibari ile İskandinav mitolojini içeriyor ve bu tanrılar  vs konuları ilgi alanıma oldukça uzak olmasına rağmen Ragnarok sevdiğim beğendiğim bir yapım oldu . 

Bizim televizyonumuzda zengiz kız - fakir adam , töre olayları , patronu ile aşk yaşayan güzel kızlar vs vs temalar varken Netfilix televizyona açık ara çok iyi vr haklı bir rakip olmaya devam edecek . 



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...