18 Şubat 2017 Cumartesi

Çalışan Anne ' den Ev Hanımı Anneye Dönüş

blog yazarak para kazanmak

Aslında ' Ev Hanımı ' diye bir tabiri sevmiyor , hatta kabul etmiyorum. ! Sadece arama motorlarından bana daha kolay ulaşılabilinsin diye bu tabiri yazmak durumunda kaldım. Yoksa ' Ev Hanımı ' tanımlaması bana hep ' Evinin kadını , çocuklarının anası ' cümlesini hatırlatır ve aynı klişeliği hissettirir.


Her neyse konumuza dönecek olursak bu ay itibari ile tam bir yıl olacak çalışma hayatımdan ayrılıp , evde vakit geçirmeye başlayalı ...


Bu sürede neler oldu ?


Öncelikle hamile kaldım !

Tıpkı hayal ettiğim gibi bol gezmeli tozmalı bir hamilelik geçirdim.
Hep merak duyduğum tığ işi örgü çeşitleriyle oyalandım. Bir bebek şapkası örmüşlüğüm var ki evlere şenlik ! O işlere pek yeteneğim olmadığını da böylece anlamış oldum.
Zaman zaman kitap okudum , film izledim , oğlum ve dersleriyle ilgilendim...

Şimdi ise iki aydır iki çocuklu hayatı deneyimlerken aslında asla tamamen çalışma hayatından kopmak istemediğimi anlıyorum.

Evet zamanı var , minik bebeğimin büyümesini izlemek ve ilk anlarında tabi ki yanında olmak istiyorum ama belki bir , belki iki yaşına geldiğinde tekrar o  çalışan , planlı programlı , sosyal kadın olabilmeyi diliyorum.

Evde olmaya gelirsek ; şimdilerde bebeğim küçük olduğu ve aynı zamanda ilgi isteyen , derslerinin kabus gibi üzerime çöktüğü bir çocuğum daha olmasından sebep bir uyku düzenim malesef olamıyor. Kaldı ki evde yalnız olduğum dönemlerde bile sabah en geç 9 da kalkan pimpirikli biri için çalışmıyor olmanın konforunu pek yaşayamadım.


Yine de iş hayatındaki stresinden daha kolay evde olmak ve çocuklarınla ilgilenip kendine vakit ayırmak.


Şimdilik evde olmanın güzelliklerine odaklanayım da , iş hayatına tekrar döndüğümde içimde kalan bir aktivite olmasın ...


Peki siz neler yapıyorsunuz çalışan ve çalışmayan anneler , yeni evliler ve genç kızlar :)

Özellikle kendiniz için sizi mutlu eden aktiviteleri yazarsanız çok sevinirim .
Sevgiler ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...