21 Şubat 2018 Çarşamba

Faydalı Alışkanlıklar

Hayatımızı alışkanlıklar ve rutinler ile geçiriyoruz . Her gün uyanıyor ve dün yaptığımıza benzer şeyleri tekrarlıyoruz ister istemez.

Çünkü yaşamak bunu gerektiriyor .

Gelelim bahsetmek istediğim konuya ,  yani alışkanlıklara  ...

Kendimizi iyi ve mutlu hissedeceğimiz , değerli hissedeceğimiz bir kaç alışkanlığa ne dersiniz ?

Belki bunları uyguluyorsunuz belki de arada bir aklınıza geldikçe yapıyorsunuzdur . Önemli olan adı üzerinde 'alışkanlık' olarak değerlendirebileceğimiz sıklıkta uygulamak .



Şükretmek 


Evet , bu konu ile ilgili çok sık yazıyorum ama ne kadar bahsetsem az kalır. Bunu kendim için yazıyorum en çok çünkü günlük telaşlarımdan unutuyorum çoğu zaman .Ama bir süre aksatmadan yapabildiğimde de bir o kadar mutlu ve huzurlu oluyor hayatım .

Ben bunu bir şükür günlüğü tutarak yapıyorum. Her gün maddeler halinde o gün neler için şükredeceksem onları yazıyorum ..


Bol Sıvı Tüketmek




Bedensel sağlık ve mutluluğumuz için bir hayli önemli konu bu sıvı alımı. Aslında direkt su içmek olarak yazacaktım ama sadece su değil yeşil çay , ıhlamur , papatya gibi kalorisi az faydası çok olan çayları da eklemeliyiz .


Kitap Okumak



Bunu bir kitapçının söylemesi kadar doğal bir şey olamaz değil mi :)
Ama öyle değil . Herşeyden önce kitap aşığı olan bir okur olarak kitapların insan hayatına etkilerini çok çok iyi deneyimliyorum . Ve inanın doğru kitabı bulduğunuzda daha önce hiç bilmediğiniz dünyaların kapıları açılacak önünüze ve bu hisse bayılacaksınız ...

Düzenli Olmak



Zaman zaman düzensizliğin zirvelerini zorlamış biri olarak huzurlu ve rahat bir yaşam diliyorsanız bunun yolu evinizin düzeni ve ferahlığından geçiyor .

Yaşam alanınızı elinizden geldiğince temiz ve düzenli tutmaya çalışın , fazlalıklarınızdan kurtulun ve kendinize ferah bir ortam hazırlayın :)


İbadet




Dininiz ne olursa olsun bu her insanın ihtiyaç duyduğu ruhsal bir açlık. Bedensel olarak istemeseniz bile inancınıza uygun hareket ettiğinizde ve ibadete zaman ayırdığınızda ruhunuzun ulaştığı o doygunluk gerçek bir  mutluluktur .


Açık Hava Bol Gıda :)



Evet çok sevdiğim iki alışkanlık bir arada :)

Fırsat buldukça dışarıda zaman geçirin ve sizi mutlu eden , özenli ama sağlıklı gıdalar tüketin.
Arada tabiki kalori bombası - lezzet harikası gıdalar tüketeceğiz . Çok sık olmadıktan sonra bunun kimseye bir zararı yok , hem zaten konumuz da sağlıklı alışkanlıklar - zararlı olanlar değil :)


O zaman biraz da DANS ...




Bu aralar bir şarkıya taktım ve evde çılgınlar gibi , özgürce dans ediyorum açıp -açıp ( aşağıya ekliyorum .) Ve dans kesinlikle alışkanlık haline getirilmesi gereken harika bir eylem . Hem hareket edip kalori harcıyoruz hem de mutlu oluyoruz :)



Cilt Bakımı


Kadın yada erkek , hepimiz cildimize gereken temizliği , nemlendirmeyi ve bakımı yapmalıyız . Ben evde hazırladığım birkaç maskenin çok faydasını görüyorum , başka bir postta paylaşırım isterseniz .




Huzurun Müziği



SEVEREK DİNLİYORUM BU ARALAR ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...