17 Ekim 2017 Salı

Faydalı Alışkanlıklar

Sabahları uyandığımda limonlu ılık su içerdim bir zamanlar.
Ya da gün içerisinde dua etmeye vakit ayırır hatta bunun notlarını da tutardım bir deftere ...

Şimdilerde hayatıma baktığımda bol miktarda zararlı alışkanlıklarımın yanında beni pozitif olarak dengeleyen iyi alışkanlıklarımdan vazgeçmişim.

Artık bundan 1,5 sene öncesinde hayal ettiğim hayatı yaşıyorum.
Çok istediğim ikinci hamileliği yaşamış , keyifli bir doğum anısı olan ve artık ideallediği gibi iki çocuk annesi bir kadın , bir kız ve birazdan fazla bir deli dolu çocuk olarak söylemeliyim ki , çok nankörüm !



Al sana hayat işte ! Tıpkı duanın karşılığı ...
Çalışmadan da binlerce şkür tıpkı çalıştığım zamanlardaki gibi br yaşam standartı , düzene girmiş bir ev ortamı , eski kilosuna kavuşmaya az kalmış hala güzel bir beden ve bu kez gerçekten olgunlaşmış bir ruh ...

Bazen tüm bunların ötesinde çalıştığım zamanlardaki ritmi özlüyorum sanki , ama emin değilim belki de sadece hatırlamaya çalışıyor da olabilirim.

Bazen kendi kendime düşünüyorum boş vakitlerimde neler yapıyordum ?
Bu aralar boş vakit altından değerli benim yaşamımda ve öyle zamanlarda kendim için hangi güzellikleri yapsam diye şaşırıp kalıyorum .
Bu bazen şimdiki gibi yazı yazmak , bazen bir türlü sonunu getiremediğim örgü denemelerim ya da kitap okumak olabiliyor .

Bazen sadece takip ettiğim birkaç İnstagram hesabında dolaşıyorum ruhuma iyi gelen , bazen de bana fayda sağlayacağını umduğum Youtube kanallarını izliyorum .


Faydalı alışkanlıklar demişken , evet kesinlikle hayat rutinimize eklememiz gerek birkaç iyi alışkanlığımız olmalı .
Bu alışkanlıklar bizi hayata bağlarken aynı zamanda daha mutlu ve tatminkar bir insana da dönüştürüyor.

Mesela ne ?

Kendim için son bir aydır sanırım yaptığım en iyi aktivite şükür günlüğü tutmaya başlamak oldu .

Her gün ya da her akşam , günün hangi saatinde musait olabilirsem artık , en az 10 maddelik bir şükür günlüğü tutuyorum. Ve inanın , gerçekten de Şükür ettikçe Allah şükredeceğiniz yeni ikramlarla donatıyor hayatınızı .


Mesela ,  bol su içmek !

Ne çok duyuyorsunuz değil mi bu faydası kanıtlanmış dikteyi. Ben de aynı şeyi söyleyeceğim ama bir şey daha ekleyerek...
Bol su tüketin ama gerçekten tüketin ! Bir gün gaza gelip 3 lt tüketip , ertesi gün 3 bardak ile akşamı etmeyin.
Bir alışkanlığın kazanılabilmesi için 21 gün kuralını eminim duymuşsunuzdur , su içme konusunda da kendinize aynı istikrarı yakalayacağınız hakkında söz verin ve uygulayın.


Mesela , Televizyon İzlememek !

İnanın kaybedeceğiniz hiçbir şey yok .Hele gündüz çalışmıyor ve gündüz kuşağından açıp bir şeyler izleyeyim diyorsanız kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Ben Robin Sharma ' nın Sen Ölünce Kim Ağlar kitabını okuduğumdan bu yana - sanırım bir iki yıl oldu - haber programlarını da izlemeyi bıraktım.
Çünkü alacağınız her üzücü haber hayata karşı duruşunuzda gardınıza sessiz bir yumruk atmakta ve siz farkında olmasanız da iç huzurunuzu ve enerjinizi ele geçirmekte ...
' Haberleri izlemeyin , nasıl olsa çok önemli olaylardan bir şekilde mutlaka haberiniz olur ' gibi bir şeyler demişti Sharma ve bende onun bu önerisine uyarak zaten bozulmaya müsait olan motivasyonum için iyi bir şeyler yapmayı seçmiştim.

Egzersiz Yapmak !

Ah bir düzene sokabilsem şu hayatımı da , gerçek bir disiplin ile egzersiz yapmaya başlasam !
Aslında bir alışkanlığı edinmedeki , yine en kötü alışkanlık olan ertelemeyi  bir kenara bıraksam neler yapacağım daa , henüz o kıvama gelemedim disiplin konusunda .  Çok yakında geleceğim ama !


Gülümsemek İçin Çaba Harcamak !

Malum birilerini para ile tutup ' bugün beni şu kadar sayıda güldüreceksin ' diye emredemeyeceğimize göre bu işi birisinin yapması gerek .
Evet evet , doğru kişi sizsiniz :)

Nasıl zamanında ( İnşallah hala yapmıyorsunuzdur :) hüzünlü şarkılar dinleyip efkarın dibine vurup , adeta ölüp ölüp dirildiysek aynı şekilde gülümseyebilmek için de en azından şarkı açmaktaki sarfettiğimiz eforu tekrarlayabiliriz.
Mutluluk gerçekten bazen bir seçenek olabiliyor ve ancak başımıza gerçekten kötü olaylar geldiğinde aslında daha öncesinde ne kadar da mutlu olduğunuzu görebiliyoruz.

Uzun lafın kısası baktınız canınız sıtkın , etrafta bir depresyon kokusu var hemen modunuu yükseltmek için harekete geçin. Sizi güldüren videolar açabilir , canlı yayın gaflarına bir göz atabilir ya da komedi filmi izleyebilirsiniz.

Hiç mi imkan yok tüm bunlara , o zaman size enerji veren ritmik bir şarkı açın ve yeni ruh halinize merhaba deyin ...




Not: Sizin de hayatınıza renk katan faydalı olduğunu düşündüğünüz alışkanlıklarınız varsa yazın , birlikte faydalanalım :)
Okuduğunuz için çok teşekkürler , kamyon dolusu sevgiler :) - Kucak dolusu kime yetecek dimi ama ?

Resim : Pinterest




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...