1 Aralık 2020 Salı

Yapılacaklar Listem Ve Yapabildiklerim

 Her gün, ofise gelip bilgisayarımı açtığımda kendime o günle ilgili yapılacaklar listesi oluşturuyorum . 

Ajanda kullanımını kendimi bildim bileli çok seviyorum zaten ve düşüncelerimi yazmak , kağıda dökmek beni çok iyi motive ediyor .


Dün akşam yine sabah saatlerine yapma gerekenleri yazdığımda günlük rutinin dışına çıkacağımız maddeler eklenmişti.

Eve gelir gelmez 19:30 ' da başlayacak bir konferans , sonrasında 9  gibi gelecek yeni orta sehpamızın yerleştirilmesi - temizliği vs . 


Tüm yapmam gerekenleri halledip - çocukları yatırdığımda saat 23:00 ' dı . Ve şükürler olsun ki bu defa minik paşamın yanında uyumasını beklerken bende uyuya kalmadım ve biraz olsun kitap okuma fırsatı bulabildim .


Okuduğum kitap The Magic idi. 

Kitabın tamamında şükür , şükretme alışkanlığı ve nasıl da minnettar olabileceğinizden bahsediyor .

Bu kitabı başucu kitaplarımın arasına koydum . Süreklilik halinde okumasam da çok akıcı ve akılcı çözümler sunan , alıştırmalar veren ve insanı sahip olduklarını düşünmeye sevk eden bir kitap .


Böyle pozitif etki eden kitapları her zaman yatak odamda başımın ucunda tutuyorum . Modum düştüğünde ve kısa okumalar yapacak kadar kısıtlı vaktim olduğunda bana dünyaya daha olumlu bakmakta yardımcı oluyorlar .


Sizlere de aşağıya birkaç alıntı bırakıyorum . 

Ben çok sevdim , sizlere de tavsiye ederim . Zira zor ama çok çok şükretmemiz gereken günlerden geçiyoruz . Hele ki depremler olurken - sıcacık evlere sahipsek ve insanlar hastanelerde solunum mücadelesi verirken rahatça nefes alıp - sağlığımızın yerinde olduğu günler geçiriyorsak .Ve tabi ki en önemlisi; hayatta olduğumuz ve yeni güne uyanabildiğimiz için.



Eski öğretilerde şöyle der;Bir insan soluduğu hava için minnettar olma noktasına eriştiğinde, minneti de yeni bir güç seviyesine erişmiş olur ve o kişi hayatının her alanını çabasızca altına çevirebilen gerçek bir simyaciya dönüşür.


“ Sabah uyandığında,hayatın ve gücün için sabah ışığına teşekkür et. Yiyeceğin yemek için ve yaşam sevincin için teşekkür et. Teşekkür etmek için bir sebep göremiyorsan, hatayı kendinde ara. “

TECUMSEH (1768-1813)
SHAWNE KIZILDERİLİLERİN REİSİ


"Tanrı bugün size 86.400 saniye armağan etti. Bu saniyelerden bir tanesini 'teşekkür ederim' demek için kullandınız mı?"

WILLIAM A. WARD


"Ve (unutma ki) Allah şöyle buyurdu: 'Minnet duyarsan sana fazlasını verecegim; ama eğer nankörlük edersen cezam ağır olacak.'"


Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, sahip olduklarınız için minnet duyduğunuzda, o şeylerin hemen arttığını göreceksiniz.


“Gelin minnettar olalım, zira eğer bugün fazla bir şey öğrenemediysek, en azından biraz öğrendik ve eğer biraz bile öğrenemediysek, en azından hasta olmadık ve eğer hasta olduysak, en azından ölmedik, onun için, gelin, hepimiz minnettar olalım”

GAUTAMA BUDDHA (M.Ö. 563-M.Ö. 483 CİVARI)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...