3 Haziran 2017 Cumartesi

Nerede O Eski Ramazanlar ?



Cevap veriyorum ;

Ramazan Bayramındaki O Eski İnsanlar Neredeyse , Eski Ramazanlar da Orada !



Ramazan ayı bağışlanma ayı , merhamet ayı , fakirin halinden anlama , nimetlere şükretme ayı ...

İnsanları kırmayalım , daha sakin olalım , oruç tutanlara saygılı olup - oruç tutmayanlara tepki gösterme gibi bir cahiliyet örneği sergilemeyelim .

Resulullah (s.a.a): “İnsan, ramazan ayının faziletini bilseydi, yılın hepsinin ramazan   olmasını isterdi.”

1 Haziran 2017 Perşembe

Aldatan Erkek Kişisi Mustafa Ceceli !


Bir iki gündür her tv kanalında karşıma çıkan can sıkıcı başlık olan Mustafa Ceceli ' nin aldatması ve Mustafa Ceceli ' nin bahsi geçen aldattığı bayan ile evleneceğini açıklaması ...

Herkes saatlerce yorumluyor çok değerli ! magazin programlarında . Ben neden fikrim söylemeyeyim ki dedim ve işte buradayım .

9 yıllık evli olan iyi aile çocuğu Ceceli karısını aldatmış , boşanmış ve şimdi de bahsi geçen sevgilisi Selin İmer ile evlenneceğini açıklamış.

Magazin yorumcuları Mustafa ' nın çizdiği dinci imajın sorasında böyle bir haberin baş kahramanı olmasını , ' herkesten beklerdik ama Mustafa Ceceli yapmazdı ' imvallli konuşmaları beni çok gerdi.
Zaten televizyon izleyen biri değilimdir , kafanızda o kadın programı senin - bu magazin programı benim gezdiğimi düşünen bir profil canlanmasın . Sadece evimi toparlarken ses olsun diye açtığım televizyondan haneme süzülen gelişmeler bunlar.Tatsız bir gündem gevelemesi işte . Bir süre sonra yenileri eklenecek bu serzenişler başkalarının hayatlarına yapılmaya devam edilecek .



Neyse , konumuza dönelim...

 Mustafa dindar çocuktu , güzel bir karısı - tatı bi evlatları - rahat bir hayat standartları vardı vs vs ...

Kim ne yaşıyorsa yaşar , beni bağlamaz . Beni o programlara kulak misafiri olmaya iten şey bu olayların bana dokunan ucuydu sadece .

Aldatılmak , o aldatılan kadın olmak .

Allah korusun tabi ki , Allah böyle olaylarla imtihan etmesin hiçbirimizi ama benim içimi sızlatan şey bir zamanlar mutluluk pozları verdiği , çocuğunun annesi olan ve bu haberlerden en çok yara alan taraf olduğunu düşündüğüm kişi Sinem Ceceli ... ( Tabi artık bir Ceceli değil ama kendi soy isim bilgisi henüz mevcut değil .)

9 Yıldır emek verdiğin bir evliliğin başka bir kadının sebep olduğu bir şekilde bitmiş olmasının vereceği acıyı alınan o milyonluk tazminatlar ya da mal mülk ödeyemez. 
Sadece olayı atlatmak için gerekli sonraki birkaç yılı daha konforlu bir şekilde geçirmeni - depresyonunu lüks içinde yaşamanı sağlar o kadar .

Biz kadınların acıyı hissetme ve yaşama şekilleri çok benzerdir. Belki bundandır bu olaydan bu kadar etkilenmemin sebebi...


Mustafa Cecelinin sevgilisi


Bir kural olmalı mesela , erkeklerin evlendikten sonra başka kadınlara aşık olmalarını yasaklayan ...
Ya da kaybettikleri hayatı bir daha asla yaşayamamalarını sağlayan !

Üzüldüm ve paylaşmak istedim sadece.
Yoksa sevgili biricik bloğumdan magazin yorumlamak gibi bir derdim yok . Muhtemelen ilk ve son yazılı metnim olur bu özel hayat hakkında.


Selin İmer Kişisi

Pek yakında oğlunu ve karısını uğruna bıraktığı kadın Selin İmer ile evlendiği haberleri çıkınca ben özellikle eski eşine ve oğluna sineye çekebilme gücü diliyor ve sözlerimi noktalamak istiyorum .

Son olarak sayın Ceceli , ne hayat ne de evlilik senin Hülya Avşar ' ın programında bahsettiğin gibi ...
Eğer öyle olsaydı evliliğin nasıl uzun sürdüğünden , bağlılıktan , aşktan , aile olmaktan bu kadar pişkinlikle bahsedemezdin !


Ben Herşeyi Yazarım . Sen herşeyi okuyabilir misin ?

Bir Yunus Günçe sorusudur  ;

 ' Ben Herşeyi Yazarım . Sen herşeyi okuyabilir misin ? '


Ben herşeyi okuyamıyorum onu anladım .

Şu aralar Uçurtma Avcısı kitabını okuyorum . Yada okumaya çaba gösteriyorum da diyebilirim...
Kitap öylesine içine aldı ki daha ilk sayfasından , adeta kendimi sayfalar arasında kaybolmuş , olaylara yakından tanıklık eden bir konuk gibi hissediyorum.


Okumaya çabalıyorum dememin sebebi ise onun çok satanlar listesinde haftalarca kalmasına sebep olan konusu , diyaloglar ve yaşananlar ...

Daha önce Halit Hüseyni ' nin Bin Muhteşem Güneş  kitabını da yorumlamıştım . Bakalım Uçurtma Avcısı ' nı ne zaman bitirebilecek ne zaman yorumlayacağım .

İçimi burkan , kalbimi kıran bu hikaye beni fazla etkiledi , etkiliyor . Sanırım bu kadar yaşanmışlık dolu , gerçekleri yansıtan kitaplar bizlerin kendimize dönmemiz ve yaşantımızdaki şansımızı görebilmemiz açısından biçilmiş kaftan.

Okurken şükrediyor , üzülüyor ve hayret ediyorum...

Daha bitmemiş bir kitabın bile yorumunu yapma ihtiyacım sizlere de bu kitabın ne kadar dolu dolu ve değerli olduğunu anlatmaya yetmiştir sanırım .

 Eğer okumayanlarınız varsa mutlaka kendinize bu şansı verin !
Kitap için demiyorum bu şans verme durumunu zira ; bu kitap okuyucusu için bir kendine gelme , hayatının değerlerinin farkına varabilme açısından gerçekten büyük bir fırsat  , iyi bir şans .

Kitaptan Birkaç Alıntı 


"Çocuklar boyama kitabı değildir. Onları en sevdiğin renge boyayamazsin"


Şey dedi "neden adam karısını öldürdü ?Daha doğrusu, gözyaşı dökmesi için illa da üzülmesi mı gerekiyordu? Soğan koklasa olmaz mıydı?


"Masasının üzerindeki bir levhada şöyle yazıyordu: Yaşam bir trendir, atla!"

...Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir. Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...