15 Nisan 2021 Perşembe

Ruh Hali Ve Dua Etmenin Etkisi Üzerine

 Ne zaman ki içim sıkılır , çevremdeki her şey sanki benim mutsuz hissetmem için işbirliği içerisindeymiş gibi hissederim ; işte o zaman anlarım yine epey uzak kalmış kalbim beni ayakta tutan maneviyatımdan .

Keyifsiz , huysuz hissettiğimde yada çok ama çok gergin ( ki bu sık olur : ) işte o zaman birkaç sakinleşme formülüm var , onları paylaşmak istedim sizlerle .

Birçok dua kayağı var . Salavatlar , dilek duaları vs vs .

Manalarına baktığımda hep ' neden bu cümleleri kurmak gelmedi ' derim içimden . Öyle kapsamlı , öyle beni anlatırlar ki çoğu zaman , şaşar kalırım . 

Ben genelde Esmaül- Hüsnalar ' dan yardım alırım . Tıpkı Allah ' ın bizlere tavsiyede bulunduğu gibi O'na güzel isimleri ile dua ederim .


Her ismin , burcun Esması olduğundan bahseder bir çok kaynak . Ve tabi bir de ihtiyacımıza yönelik duamızda kullanacağımız isimler var ki etkisini anında hissediyorsunuz , şükürler olsun .


Gergin , kendimi yatıştıramadığım zamanlarda ; Ya Halim 

İçim daraldığında Ya Basit ,

Enerji dolu olmak ve keyifli bir ruh haline kavuşmak istediğimde Ya Hayy ,

İnsanlar arasında özgüvensiz ya da negatif hissettiğimde Ya Kadir ,

İşleri direkt Allah ' a aktarıp bir çıkmazdan çıkmak istediğimde ise Ya Vekil ismini söylerim .

Her birinin ebced değeri olmasına rağmen ben gönlümce sayıya bağlı kalmadan söylüyorum ve yukarıda saydığım isimlerin etkisini anında hissediyorum .

Hatta günlük okumayı hedeflediğim bir de listem var elimde . Mümkün olduğunca sadık kalmaya çalışır - okuyamadığımda ise enerjimdeki eksi değişimi çok net hissederim. 


Bu sebepledir ki , en çok kendime hatırlatmalar için kullandığım bu bloğumda bu ritüelime de yer vermek istedim .


İşler yolundayken genelde dua etme isteği gelmez vefasız kalbime . Oysa her an hatırlamalı yalnız olmadığımızı ve bizi bizden çok seven , gözeten , kollayan Rabbimize her daim yakın olmalıyız . 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...