24 Haziran 2014 Salı

SUYUNUZ VAR MI ?


Havalar çok sıcak ve daha da sıcak olacak..
Ben bunları yazarken bile etrafım şişe şişe su ve serinletici içeçekler ile donatılmış iken , dışarıda kenar-köşede bir damla su bulabilme derdinde , sadece yaşamaya çalışan binlerce hayvanımız var..


"Allah der ki; Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!.."


Onları sadece birimiz değil ; hepimiz korumalı , yapacağımız küçücük bir  yardımdan mahrum bırakarak ölümlerinin sorumlularından biri olmamalıyız..

Kaldı ki ; hayvan severliğin ve belediyeciliğin ikinci boyutunu yaşayan Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bütün sokak hayvanlarının toplanıp , barınaklarda ölümünü bekliyor olması ve yeni hayvanlara yer açabilmek için eskilerinin öldürülüyor olduğu gerçeği ortadayken bizim sokakta özgürce dolanabilen ' şanslı ' hayvanlarımıza daha fazla şans vermemiz gerekir..

Sadece bir kap su , biraz mama ... arta kalan ev yemeği bile kabulleri..
Yeter ki sessizce yaşadıkları bu dünyada açlık ve susuzluktan ölmeyecek kadar ...
Çünkü onlar vereceğiniz her şeye razı..

1 yorum:

  1. ben izmirdeyim bizim buralarda belediye parklara çok güzel kedi köpek kapları koydu. içine hep su koyuyorlar. bizler de mama alıyoruz veya onların yiyebileceği tarzdan yemeklerimizden kalanlar olursa veriyoruz. hayvanlara işkence eden insansı yaratıkları da Allah bildiği gibi yapsın. Zaten onların doğasını dünyasını mahvettik , beslemek boynumuzun borcu olmalı .

    YanıtlaSil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...